Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Saar zoekt een vriendje

 
Saar zoekt een vriendje Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan (voor)lezen
Ontwikkeling van luistervaardigheden
Uitbreiding van woordenschat
Ontdekken dat niemand hetzelfde is, dat iedereen anders is

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar - € 16,95

Uitgeverij Band of Books - Auteur Marleen Rysavy - Illustrator Bas Rysavy - 32 pagina's

Een prentenboek met een verhaal over de zoektocht van Saar naar vriendjes. Een mooi boek met een lieve en vertederende boodschap om keer op keer voor te lezen.

Inhoudelijk

"Saar is zich al een hele tijd aan het vervelen.
En gaat op zoek naar een vriendje om te spelen."
Saar zoekt en zoekt en loopt met flinke passen op haar laarzen door. Maar ze kan geen vriendjes vinden. Saar geeft het niet op en loopt door. Ze komt bij het water en daar ziet ze wel honderd eenden. De eenden willen wel haar vriendjes zijn, maar Saar vindt het geen goed idee. "Door jullie gespat word ik straks nog helemaal nat". Zo komt ze van de ene op de andere plek en ziet ze verschillende dieren. Een giraffe, een leeuw, een kikker, mieren, een papegaai en meer. De dieren willen haar vriendje wel zijn en samen spelen, maar Saar denkt daar anders over. Ze zijn te vies, te klein, te hoog in de lucht of er is wel iets anders wat anders is dan Saar zelf. Dit maakt Saar verdrietig. Opeens komt er een uil bij haar zitten en luistert naar het verhaal van Saar. "Iedereen is anders, niet als ik!" Dan komt de uil met wijze en prachtige woorden en laat Saar inzien dat niemand hetzelfde is. De uil maakt Saar weer blij en Saar weet wat ze nu kan doen.

Mijn mening

Het boek wordt omschreven als een mooi boek met een lieve en vertederende boodschap. Hier sluit ik mij volledig bij aan! Voor (jonge) kinderen kan het verhaal herkenbaar zijn. Er zit een mooie opbouw in het verhaal, een duidelijk begin en een einde. De boodschap komt goed over. Bij alle dieren wordt een reden gegeven door Saar, waarom ze niet met hen wil spelen. De wijze woorden van de uil zorgen ervoor dat Saar inziet dat spelen juist leuk en fijn is omdat iedereen niet hetzelfde is.
Het boek sluit aan bij de belevingswereld van het jonge kind. Ook de taal sluit aan bij deze leeftijd. De zinnen zijn prima van lengte en geschreven op rijm. Dit is niet alleen prettig om voor te lezen. Maar ook leuk om door het kind de zin af te laten maken, wanneer ze het al eens vaker gehoord hebben. Zo betrek je het kind nog meer bij het verhaal. Bij iedere pagina zie je op de andere pagina een bijpassende illustratie. De illustraties zijn kleurrijk en toch rustig om te zien. Ze brengen het verhaal goed in beeld.
Dit boek nodigt uit om zowel tijdens en/of na het voorlezen over dit onderwerp te praten. Niet alleen thuis, maar ook op school. Dit boek is prima in te zetten tijdens het vak sociale emotionele ontwikkeling.
Een aanrader voor jonge kinderen tot 7 jaar!

Tips

– Het prentenboek ‘Saar zoekt een vriendje’ is te bestellen bij Uitgeverij Band of Books. En vanaf 3 juni ook bij Bol.com
– Auteur Marleen Rysavy heeft nog twee andere boeken geschreven:
XX-JE In het ziekenhuis. Dit boekje is een speciaal voor kinderen ontworpen invulboekje/dagboekje, bedoeld om heftige, verdrietige, maar zeker ook mooie, speciale, waardevolle en grappige momenten tijdens een ziekenhuisopname in vast te leggen. Ook te bestellen bij Bol.com
XX-JE Mijn maatje op uitzending en ik. Als er een gezinslid op uitzending gaat, is dit vaak ook voor de kinderen een bijzondere periode. Het is best spannend om iemand lang te moeten missen. Het (invul)boekje staat vol met grappige, leuke, lieve en belangrijke vragen voor kinderen waarvan hun maatje op uitzending is. Het boekje is waardevol om te bewaren en het invullen ervan zorgt ervoor dat het makkelijker is om over deze periode te praten.
– Op zoek naar meer prentenboeken? Hier vind je een verzameling voor peuters en kleuters.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail