Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Sago Mini Monsters

 
Sago Mini Monsters Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van creativiteit en fantasie
Ontwikkelen van oog-hand coördinatie

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot 5 jaar - € 2,99 (iPad & iPhone)

Sago Mini Monsters is een creatieve app voor peuters en kleuters die van grappige, lieve en kleurrijke monsters houden.

Inhoudelijk

Raak de play button aan en kijk welk monster er verstopt ligt. Dit doe je door het monster naar boven te schuiven. Helaas heeft hij nog maar één kleur. Geef hem diverse kleurtjes: kies een kleur en teken op het monster. Ben je klaar? Raak het vinkje aan en het monster krijgt haren, oog of ogen en een mond. En met die mond kan hij heel goed eten. Geef hem al het eten wat te voorschijn komt. Vindt hij het wel of niet lekker? Na het eten moet je natuurlijk tanden poetsen. Poets net zo lang door tot dat zijn tanden beginnen te glimmen. Versier nu het gezicht met allerlei plaatjes. Wil je jouw monster bewaren? Maak dan een foto (vergeet als ouder niet de app toestemming te geven tot het foto album). Het volgende monster verschijnt wanneer je weer het vinkje aanraakt.

Mogelijkheden

n het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het spel te spelen, naar het oudergedeelte te gaan of andere apps van Sago Mini te bekijken. Deze app bevat ouderbeveiliging: voer de opdracht (in het Engels) uit om meer informatie te lezen over de makers en de app of om in de App Store te komen. Tijdens het spel heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Wat prettig is aan deze app is dat de app geen gesproken taal bevat. Het wijst zich van zelf wat je moet doen. Kinderen hebben snel resultaat en geen één monster is het zelfde! Daarnaast is de app kindvriendelijk: bevat geen reclames, in-app-aankopen en ouderbeveiliging. Een eenvoudige, en misschien daarom wel, leuke app voor jonge kinderen.

Tips

– Er zijn nog meer apps van Sago Mini.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail