Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Spekkie en Sproet, een gevaarlijk knalfeest

 
Spekkie en Sproet een gevaarlijk knalfeest Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 7 jaar (AVI E5-M6) - € 4,99 (iPad, iPhone, iPod & Mac)

Uitgeverij Ploegsma - Auteur Vivian den Hollander - Illustrator Juliette de Wit
Spekkie en Sproet vinden op straat een mobieltje. En daar komen ook nog berichtjes op binnen. Wie is Sjakie Knal en wat betekenen de cijfers die hij stuurt? Spekkie en Sproet gaan het uitzoeken en beleven een heel spannend avontuur.

Inhoudelijk

Morgen wordt er bij Spekkie thuis een surprise-party gegeven voor Nelson, omdat hij vijf jaar bij de politie werkt. Dus mag Spekkie helpen met de voorbereidingen. Sproet komt ook even langs. Hij bedenkt zich dat het wel eens heel leuk kan zijn wanneer ze elkaar gaan schaduwen of bespioneren. Onderweg naar de bloemenstal spelen ze dit spel. Spekkie loopt voorop en Sproet gaat hem schaduwen. Helaas is de bloemenwinkel er niet, hier snappen ze niets van want Meryam is er altijd met haar stal op donderdag. Daar bij het bankje vindt Sproet een mobiel achter haar op de grond! En plots verschijnt ook nog een berichtje in beeld: "Het gaat door, Zesentwintig acht elf. Mondje dicht! Tot snel! Sjakie Knal". Ze willen heel graag weten wat de getallen betekenen. Stap voor stap komen ze er achter wie Sjakie Knal is, hij komt binnenkort vrij uit de gevangenis. Er komen nieuwe berichtjes binnen en uiteindelijk beginnen puzzelstukjes op de plek te vallen. Ze beleven spannende avonturen. Gelukkig loopt alles goed af en kan er een feestje gevierd worden voor Nelson. Dankzij de champagne wordt het zelfs een 'knallend' feest!

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Wat een spannend boek voor kinderen! Spekkie en Sproet maken heel wat mee. Net als alle andere boeken van Spekkie en Sproet bevat dit boek op bijna alle pagina's prachtige afbeeldingen. Deze verrijken het verhaal. Het verhaal sluit goed aan bij de belevingswereld van het kind. Precies zoals we gewend zijn van Vivian den Hollander. Dus echt een aanrader voor kinderen thuis en op school.

Tips

– Geef dit ebook cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen genieten van deze app.
– Op zoek naar meer ebooks voor kinderen en onderwijs? Ik heb ze hier voor je verzameld.
– Bekijk meer boeken van Vivian den Hollander.
– Download gratis de kleurplaat van Spekkie en Sproet, een gevaarlijk knalfeest.
– Lees je liever de papieren versie? Bij Bol.com verkopen ze het boek ook.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail