Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Spreek je chocola?

 
Spreek je chocola Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 10 jaar - € 14,99 (Hardcover)

Uitgeverij Gottmer - Auteur Cas Lester - 256 pagina's
Spreek je chocola? is een hartverwarmend verhaal over grenzeloze vriendschap, dat op een luchtige manier raakt aan grote actuele thema’s zoals integratie en identiteit.

Inhoudelijk

Jaz zit op het voortgezet onderwijs in de brugklas, klas 1R. Nadima, afkomstig uit Syrië, wordt haar nieuwe klasgenoot. Jaz vindt het erg leuk dat ze naast elkaar zitten. Alleen hoe maak je contact met elkaar wanneer je beide een andere taal spreekt? De oplossing? Een reep chocolade en Turks fruit! Een bijzondere start van een nieuwe vriendschap. Maar zoals in bijna iedere vriendschap gaat niet alles vanzelf en zonder hobbels. Het thema vriendschap komt ook terug bij de andere meiden in de klas. Hoe deel je je vriendinnen zonder dat je jaloers wordt op elkaar? Jaz maakt, ondanks haar goede bedoelingen, een grote en pijnlijke fout bij Nadima. Hoe maakt ze dit weer goed? Totdat er iets gebeurt waarbij alleen Jaz begrijpt wat er met Nadima aan de hand is. Waarom ze zo overstuur raakt tijdens vuurwerk. Voor school hebben ze een opdracht voor gekregen. Jaz en Nadima weten uiteindelijk wat ze de klas willen vertellen en hoe ze dat in deze opdracht willen verwerken. Vriendschap door dik en dun en in voor- en tegenspoed!

Mijn mening

Soms kom je een boek tegen, die je niet weg kunt leggen. Dit is zo'n boek. Thema vriendschap komt op verschillende manieren aan bod. Voor vele lezers zal er herkenbaarheid zijn: hobbels bij vriendschappen. De mooie, maar ook de moeilijke dingen bij vriendschap komen aan bod. Gelukkig is er voor alles een oplossing.
Het boek is vertaald en speelt zich af in Engeland. Dit is zeker geen probleem voor ons als lezers. Soms merk je het wel. Bijvoorbeeld wanneer er gepraat wordt over schooluniformen.
Dat dit boek net voor de kinderboekenweek (2018 - Thema Vriendschap) uitgekomen is, begrijp ik helemaal. Maar ook buiten de kinderboekenweek om is dit boek echt een aanrader! Wat mij betreft zeker een boek voor op de boekenlijst van de brugklas van het VO. Een prachtig verhaal met een belangrijk onderwerp!

Tips

– Beluister hier een fragment uit het boek.
– Houd je van lezen en ben je op zoek naar meer titels, gesorteerd op leeftijd, schrijver en meer? Kijk hier voor boeken en hier voor ebooks.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail