Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Tag To Tap

 
Tag to Tap Susan Spekschoor

Doel
Uitbreiden van woordenschat
Oefenen en leren van een (nieuwe) taal
Ontwikkeling van spraak

Doelgroep
Vanaf 2 jaar - € 1,99 (iPad)

De app 'Tag To Tap' is een app die veelzijdig ingezet kan worden. Oefen woorden, bereid jouw woordenschat er mee uit, maar kan ook ingezet worden om een vreemde taal me te oefenen.

Inhoudelijk

In het beginscherm kun je meteen beginnen met het spel, mits je foto's met (ingesproken) woorden erin hebt staan. Heb je dit niet dan ga je eerst naar 'tags' en maak je een foto, upload je een foto uit jouw album. Bij deze optie kun je ook bestaande foto's bewerken. Zodra je een foto hebt, voeg je tags toe. Druk twee seconde op het scherm, op de gewenste plek en spreek het woord in en typ het woord. Zodra je dit op alle gewenste plekken hebt gedaan, raak je het groene vinkje aan. Ga nu verder met de volgende foto of speel het spel. Het spel bestaat uit twee onderdelen: tag game en guess what? Bij de eerste kun je de foto aanraken (er verschijnen vierkantjes) en je hoort en lees het woord. Heb je ze allemaal gehad, dan ontvang je een 'well done' met applaus. Bij 'guess what?' hoor en zie je het woord en moet je het juiste voorwerp aanraken. Ook nu dezelfde beloning, alleen de afbeelding wisselt. Heb je meerdere foto's gemaakt dan kun je met de pijltjes naar de gewenste foto gaan.

Lesideeën

De app kan breed ingezet worden, daarom is de app zo geschikt voor het onderwijs, maar ook voor logopedie. Ik zal een aantal suggesties noemen:
- woordenschat ontwikkeling bij thema's in de klas
- leren van een nieuwe of vreemde taal
- zet de app in bij NT2 lessen
- laat kinderen ook eens zelf foto's maken bij een thema of een (actueel) onderwerp
- gebruik het bij voorbereidend rekenen: oefen de kleur rood. Fotografeer allemaal voorwerpen die van nature rood zijn.
- de maker heeft een aantal downloads gemaakt met afbeeldingen van thema lichaam, thema feest en thema emotie. Je kunt de afbeeldingen apart opslaan, plaatje voor plaatje (bekijk video) of je gebruikt de afbeelding in één geheel en plaatst tag per plaatje.

Mijn mening

Wat een prachtige app voor het onderwijs en logopedie! Dit is een mooie manier om bovenstaande lesideeën uit te voeren. En daarbij is de app niet zo heel moeilijk in gebruik, dus je zou het ook door de kinderen zelf kunnen laten maken. Afhankelijk van de leeftijd, met een beetje hulp van jou.

Tips

– Op zoek naar meer apps om woordenschat mee te oefenen? Kijk dan hier.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail