Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Tech is te gek!

Tech is te gek Susan Spekschoor

Spaaractie
Al eerder schreef ik over spaaracties van Albert Heijn, omdat AH spaaracties heeft met een educatieve waarde. Zo ook deze keer. De komende vier weken kunnen kinderen sparen voor 160 tech-plaatjes: tech-plaatjes met interessante weetjes over technologie en wetenschap, doe-plaatjes met experimenten die kinderen zelf thuis kunnen uitvoeren en Techie augmented reality (AR) plaatjes waarmee kinderen leren programmeren.

Coole moves van Techie de robot
Op de Techie AR-plaatjes staat de held van deze actie: Techie de robot. In combinatie met de gratis AH Tech app kunnen kinderen hun eigen augmented reality Techie programmeren. Door codeblokken te verslepen, toe te voegen of te verwijderen verander je Techie bijvoorbeeld in een filmster of kun je Techie de populaire Swish Swish-move laten doen. Zo leren kinderen spelenderwijs de basisprincipes van programmeren en ontdekken ze dat veel dingen om ons heen door computers zijn aangestuurd.
Heb je een code van een doe-kaartje? Dan kun je hier de code invullen en krijg je extra uitleg.

AH Tech Susan Spekschoor Download de app gratis in de App Store

Ze kunnen ook een foto van zichzelf uploaden en op het lichaam van Techie plaatsen. Zo spelen zij zelf de hoofdrol in hun eigen geprogrammeerde moves die ze kunnen delen met vrienden. Techie is niet alleen te vinden op de plaatjes en in de AH Tech app. De robot komt tijdens de actie ook tot leven in een spannende YouTube trilogie Techie de serie. In de serie worden de hoofdrollen gespeeld door YouTube-sterren Gio, Bibi, Hanwe, Vincent en natuurlijk Techie zelf. Je kunt de afleveringen van deze serie hier bekijken.

Tech is te gek: combinatie van wetenschap en technologie
De spaaractie is samen met NEMO Science Museum ontwikkeld. Op een laagdrempelige manier maakt Nederland kennis met wetenschap en technologie. Via het verzamelboek ontdekt iedereen uiteenlopende bestaande en nieuwe toepassingen van technologie én de wetenschappelijke principes en ontdekkingen die daaraan ten grondslag liggen. Van het programmeren van een robot of een jas waarmee je kunt bellen, tot drones die spullen bij je thuisbezorgen of een zelfreparerend schermpje van je telefoon.

Digi-doener van Future.nl
Met de lancering van de Digi-doener hebben zij bij 15 techie-kaartjes van de Albert Heijn mooi lesmateriaal gemaakt. Voor groep 3/4, 5/6 en 7/8. Schrijf je gratis in en je ontvangt wekelijks een nieuwsbrief. Kijk voor de lessen op deze pagina van LessonUp.

Ook NEMO Science Museum heeft lesmateriaal gemaakt: een gratis handleiding voor leerkrachten om aan de slag te gaan in de klas.

Gratis leerkrachtenhandleiding
Met de doe-plaatjes van Tech is te gek! kun je het hele jaar in de klas aan de gang met proefjes. Download hier de leerkrachtenhandleiding bij 45 doe-kaartjes voor in de klas

Leerkrachtenhandleiding – Tech in de klas!

Weekkalender
Print de weekkalender op A4-tjes en plak ze aan elkaar tot een grote poster. Laat de leerlingen alle 45 doe-kaartjes mee naar school nemen, plak bij iedere lesweek een doe-kaartje en ga aan de slag!

Weekkalender Tech in de klas!

Voor dit blog heb ik een perspakket ontvangen. 

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail