Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Wat voel je? Wat denk je?

Wat voel je? Wat denk je? 1 Susan Spekschoor Wat voel je? Wat denk je? 1 Susan Spekschoor Wat voel je? Wat denk je? 1 Susan Spekschoor

Grote kans dat je de Helpende gedachte kaarten van Uitgeverij Pica kent. Dit zijn positieve hulpkaarten, die minder fijne gedachten helpen om te zetten in fijne gedachten. Gemaakt door Adinda de Vreede. Inmiddels heeft zij ook 55 emotiekaarten uitgebracht: Wat voel je? Wat denk je? In dit blog vertel ik je meer over deze kaarten.

Iedereen kent wel de primaire emoties boos, blij, verdriet en angst. Maar er zijn ook allerlei nuances, zoals teleurgesteld of opgelucht, geschrokken of trots. Deze gevoelens zijn meestal het gevolg van wat je denkt; van wat jij vindt dat waar is. Het is helpend als je snapt wat je gevoel precies is en wat je daarbij precies denkt. Want als je bewust weet wat je denkt, kun je ook besluiten om iets anders te denken. Hierdoor kun je je anders gaan voelen.
Wat voel je? Wat denk je? is een hulpmiddel voor begeleiders van kinderen, jongeren en volwassenen bij het benoemen en leren begrijpen van gevoelens.
(bron: Uitgeverij Pica)

Kaarten
De 55 emotiekaarten zijn opgedeeld in drie kleuren en bevatten aan beide kanten een afbeelding en tekst:
Donker groen: Enkele zeer genuanceerde gevoelens.
Licht groen: Prettige gevoelens.
Rood: Onprettige gevoelens.
– Zijde 1: Gevoel in tekst met gezichtsuitdrukking.
– Zijde 2: Gevoel in tekst met gezichtsuitdrukking en een gedachte.

Doel en gebruik
Deze kaarten zijn prettig om te gebruiken tijdens de lessen sociaal emotionele ontwikkeling. Maar ook zeker geschikt voor bijvoorbeeld kindercoaches en orthopedagogen tijdens de begeleiding van het kind.
Met deze kaarten zou je gevoelens kunnen laten benoemen in een situatie. Ook kun je een kind helpen zijn of haar gevoelens beter te begrijpen.
Kijk goed naar het kind en de situatie en pas de kaarten daar op aan. Maak zelf vast een keuze uit de kleuren en diverse gevoelens en houd het aantal kaarten overzichtelijk.

Heb jij interesse in deze kaarten? Bij Bol.com kun je ze onder andere bestellen.

Wat voel je? Wat denk je? 1 Susan Spekschoor Wat voel je? Wat denk je? 1 Susan Spekschoor

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Uitgeverij Pica.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail