Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Bas & Muis

Bas en Muis Susan Spekschoor

Deze week heb ik kennis gemaakt met Bas & muis. Ze zijn vriendjes en wonen samen in een huis. Muis is dol op kaas en Bas houdt van avonturen. Van Bas & Muis zijn apps en boekjes verschenen. De verhalen zijn geschikt voor peuters en kleuters. In dit blog lees je meer over de apps en de boekjes.

Inmiddels zijn er maar liefst 15 (paperback) boekjes verschenen. Met uiteenlopende titels. Van dieren en seizoenen, naar Sinterklaas, picknicken en meer. Thema’s die jonge kinderen zeker aan zullen spreken. De boekjes bevatten kleurrijke illustraties die bij de belevingswereld van het jonge kind passen. Op de linkerbladzijde vind je het verhaal en op de rechterkant de illustratie. Deze illustratie geeft visueel duidelijk weer wat er voorgelezen wordt. De tekst bevat niet al te lange zinnen en woorden die te begrijpen zijn voor peuters en kleuters. Ieder boekje eindigt met een kleurplaat, een knutselidee, recept of liedje. Een creatieve manier om het verhaal te verwerken en uit te beelden. En tevens een leuke afsluiting voor het kind, samen met jou als voorlezer.

Vier titels zijn ook uitgebracht als app
De apps zijn gratis te downloaden in de App Store en geschikt voor de iPad. In de app kun je er voor kiezen om het voor te laten lezen of zelf voor te lezen. De voorleesstem is helder en prettig om naar te luisteren. Op iedere pagina bevindt zich een interactief onderdeel. Zo kun je bij de app ‘Het is winter’ sneeuwballen gooien en de slee vooruit (laten) trekken. Kies je in het menu voor ‘extra’, dan zie je daar de bijbehorende creatieve activiteit.

Bas en muis De Vuilnismannen Susan Spekschoor
Bas & muis – De vuilnismannen
“Stoppen maar!” roept Bas. “Daar staan zakken naast die lantaarnpaal.” Muis trapt op de rem. De vuilniswagen stopt en Bas loopt naar de zakken toe.
Download de gratis app

Bas en muis, Het is winter Susan Spekschoor
Bas & muis – Het is winter
Het heeft gesneeuwd en alles is wit. ‘Doe je muts op en je sjaal om, dan gaan we naar buiten!’ Lekker spelen in de sneeuw, Bas en muis kunnen er geen genoeg van krijgen. Plotseling horen ze een vreemd geluid…
Download de gratis app

Bas en muis Planten een zaadje Susan Spekschoor
Bas & muis planten een zaadje
Bas heeft een zaadje gevonden. Zal er ook een plantje uit groeien? Hoe groeit een plant eigenlijk? Iedere nieuwe pagina brengt Bas en muis een stukje dichter bij het antwoord.
Download de gratis app

Bas en muis, een onbewoond eiland Susan Spekschoor
Bas & muis – Een onbewoond eiland
Ga mee op avontuur met Bas en muis. Een interactief verhaal voor jonge kinderen over vriendschap, heimwee en kaas.
Download de gratis app

De boekjes zijn los te bestellen voor € 4,50. Ben je benieuwd naar de bijbehorende creatieve activiteiten? Neem dan een kijkje op de website van Bas & Muis. Wil je op de hoogte blijven? Volg Bas & Muis dan op Facebook.
BAs en muis Susan Spekschoor

Ik vind Bas & Muis geschikt voor peuters en kleuters om voor te lezen. De verhalen sluiten zowel inhoudelijk als grafisch aan bij de belevingswereld en zijn goed van lengte. Waardoor je in één avond, net voor het slapen gaan, ook echt een boekje uit kan lezen.
Veel (voorlees)plezier!

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met FSSL Design. Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail