Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Herfst

Herfst Susan Spekschoor

Zo heel langzaam lijkt de natuur er klaar voor te zijn: herfst. De blaadjes beginnen te verkleuren of vallen van de bomen. Het bos vult zich weer met herfstvruchten en ook het weer begint te veranderen. Ik vind het altijd een prachtig seizoen. Heerlijk het bos in en genieten van de prachtige kleuren, pompoenen uithollen, kalebassen in de tuin. Ook op school wordt er volop aandacht besteedt aan de herfst. Het is dan ook een geweldig thema. Er is veel lesmateriaal te vinden en ook aan knutselideeën ontbreekt het niet. Dit, maar ook onder andere apps, ebooks en liedjes, heb ik voor je verzameld. Neem gerust een kijkje. De pagina’s worden regelmatig aangevuld met nieuwe ideeën. Veel plezier thuis en in de klas met dit thema!

Herfst Susan Spekschoor

Yurls Christoffelschool
Een pagina voor mensen in het onderwijs, ouders en andere liefhebbers. Je vindt er onder andere knutselideeën, lesideeën, kleurplaten, filmpjes, materialen voor rekenen, taal, digibordlessen en meer.

Herfst apps Susan Spekschoor

Yurls Apps
Op zoek naar apps voor kinderen, voor iPad en iPhone? Hier heb ik ze voor je verzameld. Geordend in apps voor taal-lezen, taal-woordenschat, spelen en overig (denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke app te gebruiken tijdens een boswandeling).

herfst ebooks Susan Spekschoor

Yurls eBooks
We weten allemaal hoe belangrijk lezen en voorlezen is. Het mooie van ebooks is dat je deze ook kunt laten zien op jouw digibord. eBooks om voor te lezen of om zelf te lezen vind je op deze pagina. Van Jip en Janneke en een prachtig voorleesboek van Marianne Busser en Ron Schröder.

Herfst Muziek en liedjes Susan Spekschoor

Yurls Muziek en Liedjes
Een pagina met liedjes over de herfst, om naar te luisteren, om mee te zingen en om op mee te bewegen. Bekijk ze op het digibord of luister ze zelf via een iPad of computer.

Herfst Susan Spekschoor

Yurls voor kinderen – Filmpjes en liedjes
Speciaal voor kinderen een pagina met filmpjes en liedjes over de herfst. Handig voor in de klas en leuk voor thuis.

herfst Susan Spekschoor

Yurls voor kinderen – Spelen en boeken
En nog een laatste pagina met spelletjes en prentenboeken voor kinderen. Bruikbaar in de klas, maar ook zeker thuis.

Herfst Susan Spekschoor

Pinterest
Gevuld met knutselen, digibordlessen, rekenmaterialen en meer.

Herfst Wouter Kabouter Susan Spekschoor

Dit ebook (pdf) telt maar liefst 40 pagina’s, bestaat uit 3 hoofdstukken en is een boek waarbij personage Wouter Kabouter centraal staat, vol ideeën en suggesties voor natuur- en techniekactiviteiten. Overigens zijn veel lesactiviteiten ook zonder Wouter Kabouter goed uit te voeren.
Lees ook mijn review.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail