Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Combino

 
Combino Susan Spekschoor

Doel
Combinaties leggen
Ontwikkeling van fijne motoriek
Ontwikkeling van woordenschat

Doelgroep
Voor kinderen van 4 - 6 jaar - € 3,99 (iPad)

Een app waarbij je de juiste voorwerpen bij elkaar moet zoeken.

Inhoudelijk

Deze app kan gespeel worden op drie verschillende niveaus:
Niveau 1: 4 afbeeldingen
Niveau 2: 6 afbeeldingen
Niveau 3: 8 afbeeldingen
In het scherm zie je afhankelijk van het niveau, 4 6 of 8 afbeeldingen met een voorwerp en een witte achtergrond. Daaronder staan dezelfde hoeveelheid afbeeldingen, alleen met een ander voorwerp er op. Schuif nu de afbeeldingen van onderen naar boven. Welke horen bij elkaar? Voorbeelden zijn: hand –handschoen, zaag - hout, stofzuigerslang - stofzuiger, hond - hondenhok. Je schuift de afbeeldingen over elkaar heen en blijft beide voorwerpen in beeld zien. De stofzuiger wordt één geheel. De hond ligt in het hondenhok, etc. Heb je alles goed dan word je beloond met een vrolijke en dansende Ed! Heb je niet alles goed, dan kun je dit zien aan de kleuren. Groene afbeelding is goed, rode is niet goed.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu krijg je uitleg via het vraagteken. Dit gebeurd met behulp van afbeeldingen. In het volgende menu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit de drie niveaus. En tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Deze app is kindvriendelijk. Niet alleen eenvoudig in gebruik maar bevat ook geen reclame, in-app-aankopen en linkjes naar internet of de App Store. De app is gemaakt voor kleuters. Veel kleuters zullen de opdracht en de plaatjes wellicht herkennen. Het kan maar zo dat het bij hen in de klas te vinden is als ontwikkelingsmateriaal. Ik vind het wel jammer dat het kind geen kans meer krijgt om de foute oefening nog een keer opnieuw te maken. Verder spreekt de app voor zich en is het mooie manier voor jonge kinderen om te oefenen met combinaties en te matchen.

Tips

– Lees ook de reviews over app Zoek en tel op kleur, Zoek en tel en Oorzaak en gevolg
– Lees meer over de andere van Educo-Heutink op Blog 1 en Blog 2.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail