Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

De cupcakeclub – Het geheime recept

 
De cupcakeclub Het geheime recept Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen
Ideeën op doen ten aanzien van cupcakes bakken

Doelgroep
Vanaf 7 jaar - € 5,00 (hardcover)

De vader van Zilver heeft een bakkerij. Zilver viert haar kinderfeestje in de bakkerij. Maar sommige dingen lopen net even iets anders. De poes ontsnapt en het wordt een rommeltje. Maar ze bedenken ook een geheim recept!

Inhoudelijk

Het verhaal begint met een weetje over het allereerste cupcake recept en het ontstaan van de cupcake. Je vindt meer van deze leuke weetjes en recepten in dit boek.
De vader van Zilver is bakker en heeft een bakkerij met winkel aan huis. Hij verkoopt daar brood en gebak. Ook Boaz werkt in de winkel. Boaz is een leerlingbakker. Helaas is het voor Boaz erg moeilijk om op tijd te komen. Dus wordt hij ontslagen. Als Zilver dat hoort wordt ze niet blij. Want Boaz zou Zilver helpen op haar verjaardagsfeestje. Ze zouden samen een taart gaan maken. Hoe moet dat nu? Ondertussen helpt Zilver haar vader even met het maken en versieren van de slagroomtaarten. Ze vertelt aan haar vader dat zij ook een bakker wil worden. Een bakker die alleen maar hele mooie taarten maakt. Een patissier dus. Eigenlijk wil ze cupcakebakker worden. Maar daar bestaat geen ander woord voor. Volgens haar vader zitten zijn klanten daar niet op te wachten, cupcakes zijn voor kinderen, vindt hij. Zilver heeft een ook hele lieve poes, hij heet Pippie. Pippie mag absoluut niet in de bakkerij komen.
Zilver viert haar kinderfeestje. En omdat Boaz er niet meer is heeft ze haar vader zover gekregen dat ze cupcakes mag gaan maken in de bakkerij. Wanneer Melina, Sara, Amy en Jan-Willem er zijn, worden eerst de cadeautjes uitgepakt. Na de pannenkoeken gaan ze naar de bakkerij. Zilver vertelt wat er allemaal is en wat ze nodig hebben voor de cupcakes. Ook moeten ze een bakkersjas en een bakkersmuts op. Tijdens het maken van het beslag bedenken ze bijzondere smaken. Maar plots gebeurt daar iets waar papa absoluut niet blij mee is. De tussendeur gaat open en Pippie de poes grijpt meteen zijn kans om de bakkerij in te rennen. Gelukkig is papa er niet bij. Met z'n allen proberen ze Pippie te pakken te krijgen. Dit gaat niet makkelijk, het wordt echt een rommeltje in de bakkerij... Hoe gaan ze dit nu oplossen? Wanneer de cupcakes klaar zijn zien ze er niet alleen lekker en mooi uit, ze smaken ook nog eens heerlijk! Met z'n vijven krijgen ze het voor elkaar dat ze de cupcakes mogen verkopen in de winkel. Wat zouden de klanten er van vinden? Alle cupcakes worden verkocht! Helaas weten ze niet exact het recept meer. 'Een beetje van dit en een beetje van dat'. De vijf vrienden richten De Cupcakeclub op en houden de recepten geheim. Althans, dat is wel de bedoeling. Maar gaat dat wel lukken?

Mijn mening

Wat een geweldig boek! Ik had nog niet eerder boeken van Marion van de Coolwijk gelezen. De Cupcakeclub serie bestaat momenteel uit drie boeken. Ik zou graag ook een keer de andere delen willen lezen. Het verhaal heeft humor, is spannend en past goed bij de belevingswereld van het kind. Extra leuk aan dit boek is dat het gevuld is met weetjes over cupcakes en recepten. Dit nodigt uit om na het lezen zelf aan de slag te gaan met cupcakes bakken en versieren. Echt een aanrader voor kinderen om te lezen, maar voorlezen kan natuurlijk ook! Een boekentip voor thuis en op school.

Tips

– Op zoek naar ebooks? Op deze yurls heb ik ze per leeftijd en onderwerp voor je verzameld.
– Al eerder heb ik een blog geschreven over de CupCakeCup. Op dit blog vind je ook apps en websites.
– Neem ook eens een kijkje op de website van De CupCakeClub of op de website van Marion van de Coolwijk.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail