Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dierendorpje

 
Dierendorpje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van luister- en leesvaardigheid
Ontwikkeling van muzikale vorming
Ontwikkeling van taal (rijmen, woordenschat)

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar - € 2,99 (iPad & iPhone)

De app Dierendorpje is een app voor jonge kinderen en bevat liedjes en versjes over Muis, Olifant, Beer, Zebra en meer dieren.

Inhoudelijk

In deze app kun je kiezen voor liedjes of versjes.
In totaal zijn er 7 liedjes. Ze gaan over het Dierendorpje, Zebra, Mol, Giraf, Olifant, Nijlpaardje en Beer. Bij de liedjes kun je luisteren en meelezen. In de tekst wordt met behulp van een kleur en een balletje aangegeven waar het liedje is. Daarnaast kun je bij het liedje van het Dierendorpje bloemen laten groeien, bij de Zebra xylofoon spelen met het zebrapad. Zo valt er bij ieder liedje wat te ontdekken. Zet de microfoon uit en er wordt voor je gezongen. Zet de microfoon aan en je mag zelf zingen.
Wanneer je kiest voor versjes, dan krijg je dezelfde afbeeldingen en zeven teksten te zien. Het gaat om de liedjes die nu uitgesproken worden als versje. Ook hier valt op iedere bladzijde iets te ontdekken.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu vind je het volgende:
- Instellingen: automatisch afspelen, afspelen en zelf omslaan, vrij bladeren.
- Informatie: credits en copyrights.
- Boek: deze app is ook als boek verkrijgbaar (bevat link naar internet).
- Apps: vier apps van Three Little Witches (bevat link naar App Store).
- Liedjes: luister naar de liedjes.
- Versjes: luister en/of lees de versjes.
- Kiezen: Maak een keuze uit één van de dieren en uit liedjes of versjes.

Mijn mening

Ik vind de app erg mooi. De illustraties passen bij de belevingswereld van het kind en beelden goed uit waar het liedje/versje over gaat. Dat er op iedere bladzijde wat te ontdekken valt is echt een meerwaarde. Jonge kinderen raken zo nog meer betrokken bij het liedje of versje. Daarnaast worden de liedjes prachtig gezongen en de versjes mooi uitgesproken. Het tempo en de intonatie past bij jonge kinderen. De liedjes en versjes bevatten allemaal een 'logisch' verhaal wat bij het dier past. Zo wil Zebra oversteken bij een zebrapad, Mol die uit zijn hol kruipt, Giraf die zijn nek uit steekt, Olifant die dikker wordt omdat hij niet beweegt en sporten en spelen ontdekt, Nijlpaardje die leert zwemmen en Beer die graag een knuffelvriendje wil. Verhalen die niet alleen passen bij het dier maar ook herkenbaar kunnen zijn voor kinderen.

Tips

– Geef deze app aan iemand cadeau.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat de hele klas meegenieten.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail