Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

GeoKids

 
Geokids

Doel
Vergroten van topografische kennis (landen, plaatsen, monumenten, vlaggen)
Ontwikkelen van kennis over het land zelf (bevolking, oppervlakte)

Doelgroep
Vanaf 9 jaar - € 5,49 ((iPad & iPhone)

Wil jij meer weten over de wereld? Deze app bevat niet alleen landen en plaatsen, maar ook vlaggen, monumenten en meer. Een uitgebreide topografie app voor kinderen.

Inhoudelijk

Deze app bestaat uit vier spellen en een vlaggenkaart. Met de spellen kun je sterren halen. Hoe meer vragen goed, hoe meer sterren. Hiermee speel je puzzels vrij. De spellen gaan als volgt:
- Geokid: vind een land op naam, vind een land op vlag, vind hoofdsteden op landnaam, vind het land van het monument of alles door elkaar. Per keer acht vragen.
- Quizje: een quiz over landen, hoofdsteden, oppervlakte, bevolking, monumenten of een alle thema's. Per keer acht vragen.
- Puzzel: heb je voldoende sterren? Dan kun je gaan puzzelen. Er zijn acht verschillende puzzels.
- Ontdekking: Raak de kaart aan of kies een land/hoofdstad. Op deze manier kom je te weten hoe dat land heet of waar het land ligt. Daarnaast krijg je informatie over de hoofdstad, bevolking en oppervlakte.
Op de vlaggenkaart zie je van maar liefst 160 landen de vlag! Je kunt de app in alfabetische volgorde van de landen zetten. Of op volgorde van oppervlakte van het land. Raak een vlag aan en lees meer over de naam van het land, de hoofdstad, de bevolking en de oppervlakte van het land.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit één van de vier spellen, beschreven zoals hierboven. Links boven zie je steeds een andere vlag. Door deze aan te raken kom je meer te weten over 160 landen. De app kan op twee niveaus gespeeld worden: makkelijk of moeilijk. Het geluid kan uit of aangezet worden en via de informatiebutton kom je meer te weten over deze app. Wil je meer apps van deze makers zien? Via een ouderbeveiliging kom je in de App Store.

Mijn mening

Wat een uitgebreide app! De kleurrijke wereldkaart blijft bij de opdrachten hetzelfde. Aan de ene kant lijkt dat eentonig, maar het zorgt wel bij iedere opdracht voor herkenbaarheid. De topografische kaart herhaald zich voortdurend. In deze app leer je meer dan alleen landen en plaatsen. De app is geschikt voor iPad en iPhone. ik vind het scherm van de iPhone behoorlijk aan de kleine kant. Uiteraard kun je het scherm vergroten, maar dat moet je dan wel vaak doen of veel schuiven op de kaart. Op de iPad (mini) vind ik het gebruik makkelijker. De app is kindvriendelijk: geen reclame, geen directe linkjes naar de App Store, maakt gebruik van ouderbeveiliging en heeft geen in-app-aankopen. Een prijzige app maar wel heel uitgebreid. Een aanrader voor in de klas en thuis!

Tips

– Op deze pagina vind je meer apps over topografie.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail