Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Het grote thuisnatuurklooiboek

 
Het grote thuisnatuurklooiboek Susan Spekschoor

Doel
Door middel van ontdekken en onderzoeken maak je kennis met de natuur.

Doelgroep
Vanaf 9 jaar - € 7,50

Uitgeverij Pica - Auteur Astrid Poot - 52 pagina's. Het boek is gemaakt door Astrid Poot en de Nederlandse natuurmusea.
Het grote thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen en ouders die toe zijn aan een lekkere dosis natuur.

Inhoudelijk

In het bos, maar ook de natuur in en om het huis en in de stad. Want natuur is overal! In het boek vind je veel verschillende activiteiten: je kunt leren, kijken, experimenteren, verzamelen, opzoeken, speuren of je eigen natuurmuseum maken. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier in hun omgeving de natuur zien en onderzoeken.
(Bron: Uitgeverij Pica)

Het grote thuisnatuurklooiboek is een activiteitenboek voor kinderen die het fijn vinden om buiten aan de slag te gaan. In het boek vind je 26 activiteiten voor buiten. Dit kan in jouw eigen omgeving, maar natuurlijk ook in een omgeving die voor jou minder bekend is. Alle activiteiten zijn voorzien van veel illustraties (foto's en afbeeldingen die het uitvoeren makkelijker maken) en natuurlijk de benodigdheden en de stappen om het uit te kunnen voeren. Bij de ene activiteit moet je zelf iets maken, bij de ander ga je juist meer op onderzoek uit of mag je creatief aan de slag.
Alle activiteiten hebben een educatief doel.

Lesideeën

Bij 'Tips' vind je downloads die je in kunt zetten bij een les over vlinder en mossen.

Mijn mening

Ik vind het een geweldig boek. Allereerst spreekt deze direct aan door alle kleuren, illustraties en de mooie foto's. Dit boek nodigt direct uit om de natuur in te gaan. Ook mooi is dat je het allemaal in en rondom huis zou kunnen doen. Al bewegend en met plezier ben je aan het leren in de natuur. Dit boek is gemaakt voor kinderen en ouders die toe zijn aan een dosis natuur. Maar vanuit mijn beroep maak ik graag de koppeling naar het onderwijs. Dit boek is namelijk ook zeer goed te gebruiken tijdens de natuurlessen op school. Maak een uitstapje naar buiten rondom school, ga fijn aan de slag en laat kinderen klooien (zoals Astrid Poot het zelf graag benoemt).
Dit boek is in samenwerking met de Nederlandse natuurmusea geschreven. Heb je nog een schooluitje gepland staan of ben je nog op zoek naar een museum? Sluit dan jouw natuurlessen af met een bezoekje aan een natuurmuseum. Meer informatie vind je achterin het boek.
De prijs vind ik, gezien de inhoud en het aantal activiteiten, zeer aantrekkelijk. Een aanrader voor thuis en op school!

Tips

– Dit boek is te koop bij Uitgeverij Pica of bij diverse natuurmusea in Nederland.
– Neem ook eens een kijkje op de site lekkersamenklooien.nl van Astrid Poot.
– Download gratis materiaal over ‘korstmossenjacht’ en ‘nachtvlinderen’.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail