Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Hoopa City

 
Hoopa City Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van creativiteit
Concentreren
Leren ontwerpen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Hoopa City is een app zonder gesproken taal. In deze app ontwerp en bouw je je eigen wereld, helemaal zoals jij het wilt. Met de nieuwste update kun je maar liefst 11 nieuwe gebouwen maken.

Inhoudelijk

Zodra je de play button aangeraakt hebt kom je in de wereld van Hoopa. Hoopa is een nijlpaard en één van de vriendjes van Dr. Panda. Hij houdt van dingen ontwerpen en bouwen en jij mag hem hierbij helpen. Voordat je kunt bouwen raak je eerst een wereld aan. Begin met een nieuwe wereld of ga verder met jouw wereld. Ieder kan dus zelf een wereld bouwen. Boven in het scherm zie je negen elementen aan touwtjes hangen. Dit zijn de elementen waar je mee kunt bouwen en verwijderen. Er is al een klein begin gemaakt met de wereld. Jij mag het nu verder bouwen. Dit kun je met de elementen:
- Hartje: Bouw een ziekenhuis of een standbeeld.
- Geld: Plaats een winkel of een marktkraam.
- Blaadje: Plant bloemen of bomen.
- Weg: Maak een straat, met of zonder bochten.
- Baksteen: Bouw één van de twee soorten huizen.
- Druppel: Plaats water daar waar jij wilt.
- Bliksem: Bouw een windmolen of een fabriek
- Schep: Verwijder gebouwen, straten, bloemen, etc.
- Lamp: Bekijk welke combinaties je al ontdekt hebt en welke je nog kunt ontdekken.
Kies nu waar je welk gebouw, weg, water, etc wilt hebben. Kies een element en raak daarna een groen vierkantje aan. Bouw zo een eigen wereld. Raak een gebouw of een windmolen ook eens vaker aan, Wat gebeurt er dan? Combineer elementen en ontwerp. Bouw eens een kas of een haven en kun je ook een zwembad of een strand ontwerpen? Ontdek de vele mogelijkheden! Kijk bij onderstaande afbeeldingen voor 'geheime' combinaties. Wanneer je de app stopt dan kun je de volgende keer weer verder gaan met jouw wereld. Momenteel is het nog niet mogelijk om de wereld in één keer te legen. Van de ontwikkelaars heb ik begrepen dat het de bedoeling is dat dit na de volgende update wel mogelijk is.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het spel te spelen (play button) en informatie op te vragen (voor ouders). Ook kun je deze app beoordelen in de App Store en andere apps te bekijken. Deze laatste twee kunnen alleen wanneer de iPad of iPhone verbinding heeft met internet. Tijdend het spel kun je, indien gewenst, terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Wat een ontzettend leuke app! Iedere keer bij een nieuwe app denk ik 'Kan het nog leuker? Kunnen ze weer een heel ander nieuw en interessant thema bedenken?' En inderdaad, dat kan! Kinderen kunnen hier hun creativiteit in kwijt en oneindig door gaan. Deze wereld is eigenlijk nooit af, want kan steeds aangepast en aangevuld worden. Ook kun je met meerdere kinderen aan een wereld werken, er is ruimte genoeg. Of voor iedere kind een eigen wereld. En na de app al een paar keer gespeeld te hebben, blijf ik nieuwe ontdekkingen doen. Dus dat is voor kinderen zeker uitdagend. En deze keer staat niet Dr. Panda centraal, maar zijn vriendje. Een app in een compleet nieuw jasje en toch vertrouwd.

Tips

DOWNLOAD HIER DE APP
– Bij de afbeeldingen heb ik al enkele combinaties laten zien. Wil je er nog meer? Op deze site vind je meer combinaties.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s Restaurant, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda en Toto’s Boomhut en Dr. Panda’s Kerstbus.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail