Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Kerstpuzzels – Kerstmis boerderijdier legpuzzels

 
Kerstmis boerderijpuzzel Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren
Plezier beleven aan puzzelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 2 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

Kerstpuzzels is een app voor jonge kinderen met kleurrijke puzzels van boerderijdieren in kerstsfeer.

Inhoudelijk

Maak een keuze uit het niveau: gemakkelijk, gemiddeld, moeilijk. Alle drie bevatten dezelfde puzzels, alleen het aantal stukjes verschillen. Je kunt kiezen uit 18 puzzels. De andere 18 puzzels zijn te koop via een in-app-aankoop (€ 0,89). De puzzels bestaan uit 6 of 12 stukjes. Kies je voor de moeilijke? Dan zijn het er ook 12, alleen is er geen voorbeeld op de achtergrond. De stukjes schuif je op de juiste plek. Zodra ze 'klikken' dan zit het stukje op de juiste plek en kun je door met het volgende stukje. Wanneer het kind de puzzel klaar heeft, wordt hij of zij beloond met een groen vinkje en een bewegende animatie met sneeuw.

Mogelijkheden

Vanuit het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit één van de drie niveaus. Ook kun je via in-app-aankopen ervoor zorgen dat de reclame weg is en alle puzzels te gebruiken zijn. Je kunt de app beoordelen. Dit gebeurt in de App Store. De maker heeft meer apps gemaakt. Deze kun je bekijken. Wil je meer informatie, raak dan één van de gewenste apps aan. Ook nu kom je in de App Store uit. In het scherm vind je ook een kerstbel, hiermee zet je het geluid aan of uit.

Mijn mening

Een leuke puzzel app voor jonge kinderen. De puzzels zijn kleurrijk, voorzien van een achtergrond muziek en sneeuw. Dit alles in de kerstsfeer. Als de puzzel klaar is volgt een beloning, dit vinden kinderen altijd leuk! De app is gratis en dit gaat regelmatig gecombineerd met reclame en in-app-aankopen. Dat zie je ook bij deze app. De app is niet voorzien van een ouderbeveiliging. Kinderen komen als snel in de App Store uit. Uiteraard kun je de iPad kindvriendelijk instellen. Dit raad ik dan ook aan, wil je een aankoop of een link naar de App Store (reclame) uitsluiten.

Tips

– Bekijk meer apps voor Kerst
– Bekijk hier meer puzzel apps.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail