Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Luna’s Flopfeest

 
Luna's Flopfeest Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen van 8-12 jaar - € 15,00 (hardcover)

De 12-jarige Luna worstelt met de vraag of het nu belangrijker is om het leuk te hebben of om juist mooi te zijn? Luna's flopfeest is een graphic novel en het nieuwste boek in de serie van Plaza Patatta. Geschreven door Nanda Roep, met illustraties van Silvester Zwaneveld, 208 pagina's.

Inhoudelijk

Voordat je aan het verhaal begint, maak je eerst kennis met de vier hoofdpersonen: Luna, Lobke, Liz en Lars. Deze vier kinderen zitten in groep 8. Dit jaar is het thema van het klassenfeest 'Sprookjes'. Luna heeft er een bepaald beeld bij. Ze wil zich verkleden als de heks van Sneeuwwitje. Maar...alle andere meiden uit haar klas willen zich verkleden als prinses. Wat moet Luna nu doen? Blijft ze bij haar keuze of gaat ze mee met de andere meiden? En wat doe je als die leuke Lars ook verkleed gaat in een rol dat past bij prinsessen? Gelukkig heeft ze een goed idee. Nu alleen nog zorgen voor kleding en accessoires. En het werkelijk uit gaan voeren.

Mijn mening

Wat een geweldig boek! Inhoudelijk past het verhaal bij de belevingswereld van een 12-jarig kind. Voor veel kinderen zal het dan ook herkenbaar zijn en misschien wel antwoord geven op de vraag waar het in dit verhaal om draait. Het voordeel aan een graphic novel vind ik dat het een andere manier van lezen is voor kinderen. Kinderen die niet graag (dikke) boeken lezen of veel teksten kunnen (of willen) lezen, vinden dit vaak wel leuk. Omdat het boek veel afbeeldingen bevat, krijgen kinderen een duidelijk beeld bij het verhaal. Daarnaast is het erg leuk, humoristisch en toch met een bepaalde boodschap geschreven. Het boek leest vlot weg. De teksten zijn niet moeilijk en sluiten goed aan bij kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. De illustraties zijn vrolijk, grappig en verwoorden het verhaal goed. Een aanrader voor kinderen, thuis en op school!

Tips

– In de serie ‘Plaza Patatta’ zijn meer boeken verschenen. Je vindt ze allemaal op deze pagina.
– Bij deze serie hoort een website. Hier vind je tips voor lezen, muziek, knutselen en koken, maar ook downloads bij schoolthema’s.
– Je kunt Nanda Roep ook uitnodigen in de klas of tegenkomen in het theater.
– In het boek vind je de volgende activiteiten die je thuis ook kunt doen: een masker maken van gipsverband en lipgloss maken.
– Volg Uitgeverij Nanda op YouTube, Twitter, Facebook en/of Pinterest.
– Ook Plaza Patatta is op diverse sociale media kanalen te volgen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail