Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Magic Pins

 
Magic Pins Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van fijne motoriek
Concentarie
Ontwikkeling van creativiteit
Kennis van kleuren

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - Gratis (iPad) >> Deze app is helaas (tijdelijk?) uit de App Store

Inhoudelijk

Magic Pins is een eenvoudige app voor kinderen. Een goede manier om de kleuren, motoriek en/of de oog-handcoördinatie te oefenen. Na het openen van de app kies je voor de taal Nederlands of Engels. Er komt geen gesproken taal in de app voor, maar de informatie onder de help-button is beschikbaar in de genoemde talen.
Onderin het beeld zie je de kleuren geel, rood, blauw, groen, paars en aqua. Wanneer je hier op drukt dan komt er een pin in de gekozen kleur.
Deze komt willekeurig op een plek te staan en moet je dus zelf naar de gewenste plek schuiven. Je kunt ervoor kiezen om vaker achter elkaar te drukken zodat je meerdere pinnen in beeld hebt. Maar je kunt ook pin voor pin kiezen. Er staan geen voorbeelden in. Zodra je de pin naar een plek in de buurt van een gaatje schuift, valt deze er automatisch in. Je kunt de pinnen altijd van plek veranderen. Een pin kan verwijderd worden door deze naar de prullenbak te schuiven.
Na afloop kan het gemaakte werk gemaild of geprint worden. Helaas heb je niet de mogelijkheid om het werk als foto op te slaan. Met een
omweg zou dit wel kunnen: mailen en vanuit de ontvangen mail de afbeelding opslaan. Door de eenvoud een mooie app waar het kind zijn of haar creativiteit in kwijt kan.

Lesideeën

- Voorbeeldkaarten. Maak zelf voorbeelden, bijvoorbeeld aan de hand van bestaande kralenplanken of naar aanleiding van schoolthema’s. Mail het voorbeeld en print of print direct.
- Kleurenbingo. Laat de kinderen een vierkant van bijvoorbeeld 16 pins maken (4x4). Wil je een voorbeeld laten zien? Maak dan zelf een voorbeeldkaart en/of sluit de iPad aan op het digibord. Ze mogen zelf de kleuren uitkiezen en bepalen hoeveel ze van iedere kleur nemen. De leerkracht trekt nu een kleur uit een bingozakje of gebruikt een (digibord)tool om de kleur te bepalen. Denk er wel aan dat dezelfde kleur
meerdere keren te gebruiken is. Een leerling kan bijvoorbeeld 3 keer blauw op zijn bingo kaart hebben. Wie heeft het eerste bingo? Een variatie hierop is de Engelse kleurenbingo: oefen de kleuren in het Engels.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail