Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Mijn alfabet: Engelse letters voor kinderen

 
Underwater ABC Susan Spekschoor

Doel
Kennis maken met de Engelse taal
Oefenen met de Engelse taal
Letters en klanken koppelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 5 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Krijgt jouw kind interesse in de Engelse taal? Dan is dit een leuke app om de letters te leren van de Engelse taal. De app speelt zich af ‘onder water’.

Inhoudelijk

De app bestaat uit drie onderdelen:
- Ontdek het alfabet: Het alfabet verschijnt in beeld. Kies een letter en je hoort welke letter dit is. Daarna speel je spelletjes met deze letter. Maak de puzzel van de letter, zoek de juiste schaduwen van deze letter, schrijf de letter. Heb je alle spelletjes gespeeld, dan ga je automatisch door naar de volgende letter.
- De ontbrekende letter: Om dit spel te kunnen spelen, moet je de volgorde van het alfabet kennen. Er verschijnen vier luchtbellen in beeld. Drie ervan hebben een letter, één luchtbel is leeg. Welke letter moet hier staan? Kies uit één van onderstaande letters. Je hoort alle letters nog een keer, voordat je nieuwe luchtbellen krijgt.
- Uitspraak van de letters: Zes luchtbellen met een letter verschijnen op het scherm. Je hoort een letter. Kun jij de goede letter erbij vinden? Laat de bel kapot knappen. Als alle letters verdwenen zijn dan ontvang je een applaus en zes nieuwe luchtbellen met een letter.
- Letterplank: maak je eigen woorden met de letters.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je kiezen uit de vier verschillende onderdelen. Ook kun je naar het oudergedeelte, via een ouderbeveiliging. Daar kun je het geluid of de muziek aan of uit zetten. Je hebt de optie om de makers te volgen op sociale media, contact te zoeken of de app te beoordelen in de App Store. In het hoofdmenu vind je verder nog de andere apps van de makers. Via een ouderbeveiliging kun je de app(s) in de App Store bekijken of downloaden.

Mijn mening

De app is kleurrijk en past bij de belevingswereld van kinderen. Ik vind de app, wat uiterlijk en inhoud betreft, meer geschikt voor kinderen van groep 1 tot en met 4. Als ik kijk naar die leeftijd zou het wellicht beter kunnen zijn om geen hoofdletters te gebruiken, maar blokletters. Deze app bevat een goede ouderbeveiliging en geen reclame en in-app-aankopen. Hiermee vind ik de app kindvriendelijk in gebruik. Een leuke app voor kinderen die meer willen weten over de letters van het alfabet in het Engels.

Tips

– Op zoek naar meer apps die je in kunt zetten tijdens de Engelse les vind je op deze pagina.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail