Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Polly de Pinguïn

 
Polly de pinguin Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Leren tellen van 1 tot en met 10
Ontwikkeling van fijne motoriek
Concentratie

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 6 jaar - € 2,29 (iPad)

Maak kennis met Polly de Pinguïn en haar avontuurlijke reis. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal (in de media ook bekend als Happy Feet).

Inhoudelijk

Polly de Pinguïn is een avontuurlijk verhaal over een pinguïn die in 2010 aanspoelde in Nieuw Zeeland en daarmee in het nieuws kwam. In deze app wordt het verhaal verteld, dit gebeurt in rijmvorm. Kinderen kunnen luisteren naar het verhaal, maar de tekst verschijnt ook in beeld. Dus meelezen kan ook.
Polly de pinguïn is heerlijk aan het zwemmen in de zee. Ze gaat met de stroming mee, alleen staat de stroming niet goed voor Polly. Ze raakt steeds verder af van haar familie en vrienden en komt uiteindelijk aan op land. Gelukkig wordt ze daar goed opgevangen en verzorgd. Ook krijgt ze een mooi huis waar het lekker koud voor haar is. Is ze al sterk genoeg om terug te zwemmen naar de Zuidpool?
Alle pagina's zijn interactief en hebben een schaduwpuzzel. Aan het begin mag je zelf een strikje voor Polly uitkiezen. Wanneer je de wolken aanraakt komen er vogels te voorschijn. In het ziekenhuis mag je Polly opzoeken. Bekijk in de dierentuin welke dieren daar nog meer allemaal wonen. Ook kun je vissen tellen en vangen.

Mogelijkheden

Vanuit het hoofdmenu kun je het spel/verhaal starten en meer informatie lezen over deze app. Tijdens het spelen kun je terug naar het hoofdmenu, geluid aan/uit zetten, muziek aan/uit zetten, schaduwpuzzels maken of de interactieve onderdelen ontdekken en bladeren.
Per pagina bepaalt het kind zelf wat er gaat gebeuren: voorlezen, schaduwpuzzel of een opdracht.

Mijn mening

Deze app is leuk voor peuters en kleuters. De app is eenvoudig in gebruik en bevat voldoende interactieve elementen en opdrachten. De app heeft een update gehad. Zo wordt er nu bij het telspel meegeteld. Mooie meerwaarde. Dit zou voor kinderen nog een meerwaarde kunnen zijn. Daarnaast is de app kindvriendelijk: bevat geen reclame, in-app-aankopen of linkjes naar de App Store of internet.

Tips

– Op zoek naar meer leuke apps voor kinderen? Neem eens een kijkje op deze pagina.
– Wil je graag een kleurplaat ontvangen van Polly de Pinguïn? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Polly de Pinguïn.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail