Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Roodkapje

 
Roodkapje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheden
Ontwikkeling van leesvaardigheden
Oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan een sprookje

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 5,49 (iPad)

Roodkapje wil oma wat lekkers brengen. Ga jij met haar mee? Onderweg beleef je allerlei avonturen.

Inhoudelijk

Op een dag vraagt Roodkapjes moeder of Roodkapje haar wil helpen. In de keuken staat Roodkapje met een mandje. Daar mag al het lekkers voor oma in. Als het mandje vol zit en Roodkapje weg wil lopen krijgt ze van haar moeder te horen dat ze voorzichtig moet zijn en op moet passen voor de boze wolf. Onderweg naar het huisje van oma kom je voor verschillende keuzes te staan. Welk pad ga jij kiezen? Die van de bloemen of de veren, van de eikels of het meertje? Ieder pad heeft een leuk spel. Bijvoorbeeld: pluk bloemen voor oma, vul een pot water, vul potten met honing, vang de veren. In totaal zijn er negen spelen. Er is ook gedacht aan leuke details. Bij de honing moet de je iPad of iPhone scheef houden om goed te schenken. En ben je onderweg al jezelf tegenkomen? Goed kijken, dan zie jouw spiegelbeeld. Eenmaal aangekomen bij het huisje van oma mag je op de deur kloppen. Maar wie ligt daar in bed? Dat is oma niet, maar de boze wolf. Gelukkig heeft Roodkapje hele goede ideeën en samen met Roodkapje gaan jullie er voor zorgen dat de wolf verdwijnt. Maar nu moet je nog oma vinden. Zoek de sleutel van de kast en red oma. Gelukkig loopt alles goed af. Pak het mandje weer uit en dek de tafel. Oma is trots op Roodkapje en natuurlijk ook op jou!

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 'lezen en spelen' of zelf lezen'. Wil je de teksten zelf lezen dan kun je kiezen hoe lang de tekst in beeld moet blijven (kort, iets langer of lang). Wil je meer weten over deze app of tips om zoveel mogelijk uit deze app te halen? Raak dan de button 'volwassenen' aan. Ook kun je meer apps van Gottmer bekijken. De laatste twee opties gaan via een ouderbeveiliging. Tijdens het spelen en lezen kun je altijd terug naar het hoofdmenu, vooruit en achteruit bladeren. Er kunnen blauwe stippen in beeld verschijnen. Raak deze aan om niets te missen. Het beeld kan vergroot worden indien gewenst, dit kan handig zijn tijdens de spellen, met name bij de iPhone. Aan de rechterkant zie je een lintje. Schuif hieraan en ontdek de route van Roodkapje naar oma.

Mijn mening

Wat een prachtige app! Zowel grafisch als inhoudelijk. Omdat je steeds weer een andere weg kunt kiezen is het verhaal ook steeds anders. In grote lijnen hetzelfde uiteraard, maar toch net iets anders. Dit zorgt ervoor dat kinderen na één keer gespeeld te hebben niet klaar zijn. Daarnaast heeft het verhaal een vriendelijke afloop. Er is veel interactie tussen het kind en de app. Deze app bevat geen reclame, in-app-aankopen en directe linkjes naar de App Store. Hiermee vind ik de de app kindvriendelijk in gebruik. Echt een aanrader voor thuis, maar ook op school. Denk hierbij aan thema sprookjes.

Tips

– Op deze pagina vind je meer apps met sprookjes.
– Ben je op zoek naar meer (interactieve) prentenboeken apps? Hier heb ik ze voor je verameld.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail