Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Ssst! De tijger slaapt

 
Ssst! De tijger slaapt Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Concentratie
Plezier beleven aan muziek en spel

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

Ssst! De tijgers slaapt is een app die hoort bij het gelijknamige prentenboek, gekozen tot prentenboek van het jaar 2018. De app is los van het boek te gebruiken en een aanrader als verwerking na het verhaal.

Inhoudelijk

In de app vind je de volgende vier onderdelen:
- VERHAAL
Luister naar het verhaal van 'Sst! De tijger slaapt', voorgelezen door Ruben Nicolai. Niet alleen luisteren, maar je kunt ook kijken naar bewegende prenten. Het verhaal komt overeen met het prentenboek en is interactief. De opdrachten die het kind krijgt, moeten nu ook uitgevoerd worden. Of op het scherm of door bijvoorbeeld te blazen.
- LIEDJE
Luister naar het liedje (4 minuten) en bekijk de bijbehorende animatie.
- ZOEK DEZELFDE
Een memory waarbij je twee dezelfde afbeeldingen (illustraties uit het prentenboek) moet vinden. In totaal zijn er vijf verschillende memory spellen met allemaal 12 kaarten.
- ZOEK DE VERSCHILLEN
Nog een spel. Nu mag je de verschillen zoeken. Je ziet twee bijna dezelfde afbeeldingen naast elkaar. Er zijn vijf verschillen te zien. Tik ze aan op de afbeeldingen en ga door tot je ze alle vijf hebt. In totaal zijn er vijf spellen met allen vijf verschillen.

Mijn mening

Wat ontzettend leuk dat Uitgeverij Gottmer ook dit jaar weer een app bij het prentenboek van het jaar gemaakt heeft! Je kunt deze app als verwerking bij het boek gebruiken. Heb je het boek niet, maar kun je de iPad wel aansluiten op het digibord, dan kun je het boek via de app bekijken als animatie. Maar voorlezen blijft stiekem toch wel het leukste. De voorleesstem (Ruben Nicolai) in de app is prettig om naar te luisteren en het liedje is vrolijk! Dat de app dan ook nog gratis is (ook geen in-app-aankopen), voelt als een cadeautje bij de Voorleesdagen van 2018!
Doen jullie mee met de Voorleesdagen? Dan is het zeker de moeite waard om de app te downloaden en kinderen er mee aan de slag te laten gaan.

Tips

– Benieuwd naar het boek, vertelplaten en het boek met vingerpopje van ‘Sst! De tijger slaapt’? Op deze pagina vind je mijn recensie.
– Op zoek naar meer apps van Uitgeverij Gottmer of prentenboeken? Ik heb ze hier verzameld.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail