Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Tom en Jerry

 
Tom en Jerry Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan spellen en lezen van een strip
Concentratie
Ontwikkeling van fijne motoriek
Ontwikkeling van cognitieve vaardigheden

Doelgroep
Vanaf 6 jaar - € 1,99 (iPad & iPhone)

Een app met de bekende kat en muis 'Tom en Jerry' gevuld met acht (ook educatieve) spelen voor kinderen.

Inhoudelijk

De app bestaat uit 8 activiteiten, waarvan drie strips om te lezen.
- Strip 1: Een korte strip met als titel 'Waar is mijn bril?'. Swipe naar links of raak het pijltje aan om naar de volgende bladzijde te gaan. De strip bestaat uit drie pagina's.
- Rekenen, tafels: Kun jij de tafels oplossen? Kijk naar de som en kies uit één van de drie antwoorden. Deze activiteit bestaat uit drie keer een serie van drie sommen met de tafels van 4 tot en met 9.
- Strip 2: 'Een kleine verrassing!'. Tom krijgt een cadeautje, wat zou daar in zitten? Een strip van negen pagina's. De strip wordt vervolgd bij strip 3.
- Zoek de verschillen: twee opdrachten met kleurrijke zoekplaten. Kun jij de zeven verschillen vinden?
- Vervolg strip 2: deze staat niet in het hoofdmenu vermeld, maar wanneer je klaar bent met 'zoek de verschillen' kom je automatisch bij het vervolg en kun je lezen hoe het verhaal af gaat lopen.
- Memorie: zoek uit deze twintig kaartjes dezelfde afbeeldingen. De kaarten worden bij elk nieuw spel geschud.
- Kleuren: kun jij deze drie kleurplaten mooi inkleuren? Je krijgt 36 kleurtjes in verschillende diktes van potloden en drie gummen. Als je klaar bent kun je de kleurplaat mailen naar familie of vrienden.
- Strip 3: 'Ik eis respect!'. Een strip met 6 pagina's vol kleurrijke illustraties.
- Sudoku: Twee keer een oefening met twee sudoku kaarten. Kun jij de afbeeldingen in het goede vakje plaatsen?

Mogelijkheden

In het startmenu kun je zien dat je het 1e avontuur reeds aangeschaft hebt. Inmiddels is het tweede avontuur ook te koop. Dit werkt via een in-app-aankoop. In het hoofdmenu kun je kiezen uit acht spelen. Vanaf het hoofdmenu kun je niet meer terug naar het startmenu. Rechtsboven heb je nog de mogelijkheid om naar de index te gaan. Je kunt bijvoorbeeld direct naar de juiste pagina van een strip gaan of naar eén van de kleurplaten. Tijdens het spelen of lezen kun je ook direct naar het hoofdmenu of de index.

Mijn mening

Een app waarbij spelen en lezen elkaar goed afwisselen. De app bevat kleurrijke illustraties van de kat en muis. Daarnaast interactie en geluiden als gevolg van een goed gemaakte opdracht. De app bevat geen reclame en linkjes naar internet of de App Store. Jammer dat de in-app-aankoop zo zichtbaar is, meteen al in het startmenu. De app bevat dus geen ouderbeveiliging. Wil je de aankoop voorkomen, dan zul je voor het kind die stap over moeten slaan, door zelf de app op te starten of de iPad/iPhone kindvriendelijk in moeten stellen. Er zit ook geen beveiliging op de mail. De kleurplaat is dus snel verzonden naar iemand uit jouw contacten (adresboek). Wellicht beide een tip bij een update?

Tips

– Bekijk hier een pagina met (educatieve) apps voor kinderen en onderwijs.
– Geef deze app cadeau aan iemand.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail