Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Tripletto

 
Tripletto Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan een kaartspel
Logisch denken
Samen (leren) spelen
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 6 jaar - € 2,29 (iPad)

Tripletto is een kaartspel voor 1 of 2 personen waarbij logisch denken een rol speelt.

Inhoudelijk

Maak eerst de keuzes in verband met de taal en het aantal personen. Kies de kaartjes waarmee je kunt spelen en start het spel. Speel je alleen, dan speel je 'tegen de iPad'. Of je nu alleen of samen speelt, in beide situaties ziet het speelveld er hetzelfde uit. Je ontvangt drie kaartjes. Onderaan zie je 10 rondjes, hieraan kun je zien hoeveel beurten je nog hebt. Heb je al één ronde gespeeld? Dan kun je dat rechts onderaan ook zien. In totaal zijn er drie speelrondes. Je mag natuurlijk altijd eerder stoppen. Je kunt het spel dus zo lang maken als je zelf wilt. De kaartjes die je ontvangt hebben drie verschillende kleuren en het zijn drie verschillende voorwerpen. Het is nu de bedoeling dat je zoveel mogelijk punten binnenhaalt. Dit kun je doen door een kaart weg te schuiven en een kaart bij de andere speler te pakken. Heeft de ander niets bruikbaars, dan kun je er ook voor kiezen om jouw kaartjes te houden. Je verdient de meeste punten bij een tripletto: drie keer dezelfde kleur & drie keer hetzelfde voorwerp. Je krijgt twee punten wanneer je drie keer dezelfde kleur hebt, maar ze zijn alle drie verschillend van voorwerp. Maar ook andersom. En één punt bij drie dezelfde kleuren of drie dezelfde vormen.

Mogelijkheden

In het allereerste menu maak je een keuze uit één van de zes talen. Daarna moet je een keuze maken of je het spel alleen (je speelt dan tegen de iPad) of samen wilt spelen. Nog even kiezen met welke kaartjes je wilt spelen (zes thema's) en het spel kan beginnen. Vanuit het spel kun je terug naar de spelregels en de puntentelling of het spel stoppen.

Mijn mening

Wat een ontzettend leuk spel. Nu spelen wij thuis regelmatig een gezelschapsspel en kaartspelen. Dit is echt een leuke aanvulling op de 'spellenkast'! Mijn eerste indruk was: ziet er best ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het helemaal niet moeilijk. Er wordt een beroep gedaan op het logisch denken van de spelers. En uiteraard een beetje geluk bij het ontvangen van de volgende kaart. Maar dat hoort bij een spel. Ik vind het ook zeker een meerwaarde dat de makers van deze app (Studio Lassa) meerdere thema's hebben gemaakt. Zo kunnen kinderen (bijvoorbeeld om en om) kiezen. Er zit zeker iets tussen wat past bij de belevingswereld van het kind. Daarnaast is de app kindvriendelijk: bevat geen in-app-aankopen en reclames. Vanuit het hoofdmenu kun je via de Lassa-button meer lezen over de makers. Ook daar vind je geen linkjes naar internet en de App Store.

Tips

–  Maak van je zelfgemaakte kaartjes in de Tripletto app een gratis PDF met daarin een compleet eigen Tripletto spel! In de printklare PDF vind je je eigen 27 kaartjes, spelregels, telborden en een puntenvoorbeeld op basis van je eigen kaartjes.
– Op zoek naar meer apps voor kinderen? Hier heb ik ze verzameld.
– Bekijk hier de review van PuzzlePuzzlePuzzle, een app van dezelfde makers.
– Neem ook eens een kijkje op de website van Lassa.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail