Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Wij gaan op berenjacht

 
Wij gaan op berenjacht Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van woordenschat
Plezier beleven aan het luisteren en bekijken van een prentenboek
Creativiteit en concentratie

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot 8 jaar - € 3,49 (iPad)

Wij gaan op berenjacht.
Wij gaan een hele grote vangen
Wat een prachtige dag!
We zijn niet bang.
Van zwieperdezwiep, plenserdeplons, flapperdeflop, struikeldestruik, loeierdeloei, sluiperdesluip. En weer terug. En snel het bed in.

Inhoudelijk

De app opent zich direct in het hoofdmenu. Onderaan zie je een balk in beeld met diverse afbeeldingen. Maak een keuze en luister, kijk of speel met 'Wij gaan op berenjacht'.
- Bekijk het verhaal als een film.
- Luister naar het verhaal of lees zelf (voor).
- Maak je eigen animatie met de achtergronden van 'Wij gaan op berenjacht' en de karakters uit het verhaal. Voeg ze toe. Druk de record knop in en beweeg de karakters, spreek jouw eigen verhaal in. Je kunt jouw filmpje opslaan en altijd weer terug bekijken.
- Kleur één van de drie kleurplaten of maak zelf een tekening.
- Speel één van de vier spellen. Maak eerst een keuze uit leeftijd 3+, 5+ of 7+. Daarna kun je kiezen uit de volgende spelen: tellen, schaduwpuzzels, memory of puzzelen. Na ieder spel wordt je beloond met een illustratie.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het verhaal als film te bekijken, het prentenboek te beluisteren of (voor) te lezen, animatie maken, kleuren of spelen. Aan het einde vind je nog een sleutel. Hiermee kun je instellingen wijzigen. Denk hierbij aan ondertitels tonen, pauzeren toelaten, automatisch voorlezen, tekeningen bewaren, etc.

Mijn mening

Wie kent het niet? Het prentenboek 'Wij gaan op berenjacht'. Misschien wel een 'verplicht' prentenboek voor alles peuters en kleuters. Het leuke van dit verhaal is dat het niet alleen spannend is maar ook nog eens na te spelen is met allerlei bewegingen. Deze app kun je als verwerking gebruiken na het boek. Maar ook wanneer kinderen niet bekend zijn met het verhaal kun je de app inzetten. De app bevat namelijk het verhaal op twee verschillende manieren. De spellen passen bij de belevingswereld van het kind. En het maken van een animatie is natuurlijk geweldig voor kinderen! Een aanrader voor thuis of in de klas.

Tips

– Er zijn meer prentenboeken als app verschenen. Bekijk ze op deze pagina.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail