Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Willy Wattwurm

 
Willy Wattwurm Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier hebben in het spel
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 5 jaar - € 1,99 (iPad & iPhone)

De app Willy Wattwurm is een game zonder gesproken taal. Help Willy zo snel en veilig mogelijk naar zijn zandkasteel.

Inhoudelijk

Je ziet in de lijst drie foto's van wormen. Als je dit spel voor het eerst speelt is de eerste foto geel. Raak deze aan om het spel te starten. Je komt nu op het strand. Hier lopen (steeds meer) krabben, ieder op een eigen baan. Ook loopt Willy daar. In de onderste baan ben je altijd veilig. Zorg er nu voor dat Willy over zoveel mogelijk sterren loopt. Heb je ze allemaal? Sleep Willy dan naar het zandkasteel, daar is hij veilig. Daarna kan de volgende game beginnen. Later kun je ook nog levens verdienen. Er zijn meerdere levels en verschillende achtergronden. Bovenaan kun je zien hoeveel sterren je moet verzamelen en de hartjes geven weer hoeveel levens je nog hebt. Kun jij het spel uitspelen?

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je zien waar je moet beginnen of waar je kunt verdergaan. De app opent de volgende keer daar waar je de vorige keer gestopt bent. In het hoofdmenu hangt ook een kleerhanger. Raak deze aan om in de 'winkel' te komen. Je kunt met jouw verdiende sterren iets kopen. Kijk eerst of je al genoeg verdiend hebt. Tijdens het spel kun je de muziek aan/uit zetten of het spel pauzeren/starten. En terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Een kleurrijk spel met tekeningen die passen bij de belevingswereld van het kind. In het begin is het even lastig te zien in welke banen de krabben lopen en in welke baan Willy loopt, maar dat gaat steeds makkelijker. Ik vind wel dat een kind veel sterren moet behalen voor resultaat. Wellicht zou iets mee actie ook kunnen zorgen voor meer uitdaging in het spel?

Tips

– Ben je op zoek naar meer games voor kinderen? Kijk dan eens hier.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail