Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Wombi Detective

 
Wombi Detective Susan Spekschoor

Doel
Concentreren
Verbanden leggen met elkaar
Plezier beleven

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Een spannende app voor jonge kinderen. Speel voor detective, kijk goed naar de aanwijzingen en probeer de dief en de gestolen voorwerpen te vinden.

Inhoudelijk

De telefoon rinkelt en een stem aan de andere kant vertelt dat er en dief is geweest en wat er gestolen is. Vraag nu naar details van de dief: welke kleur ogen heeft de dief, welke hoed en hoe lang de dief is. Je krijgt de antwoorden visueel in beeld. Daarna verschijnen er 5 dieren in beeld. Wie voldoet aan alle aanwijzingen? Heb je de dief gevonden? Ga nu kijken waar hij het gestolen voorwerp verstopt heeft. Je krijgt drie foto's te zien die bij dezelfde plek horen, bijvoorbeeld strand, huis, bos, garage. Schuif de foto's naar de plek toe. Ga nu het voorwerp zoeken. Hoe? Dat is afhankelijk van de plek. In de garage moet je alles aan de kant schuiven, maar op het strand moet je met een metaaldetector zoeken. Gevonden? Wat goed, je hebt het probleem opgelost. Stempel het dossier en je bent klaar.

Mogelijkheden

Vanuit het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om meer informatie te lezen over deze app. De tekst is in het Engels. Er wordt uitgelegd wat de bedoeling en de stappen zijn in deze app. Ook kun je via en andere button meer apps van Wombi bekijken. Tijdens het spelen kun je via de app niet meer terug naar het hoofdmenu. Dit laat tevens zien dat dit spel een verhaal is die je van begin tot eind af moet maken.

Mijn mening

Een leuke app voor kleuters en iets oudere kinderen. De app werkt zonder gesproken taal. De taal die door de telefoon gebruikt wordt is verzonnen. Aan de hand van afbeeldingen wordt je als detective in het verhaal meegenomen. Jammer dat er nog geen ouderbeveiling op de app zit. Wanneer je de andere apps ook wilt bekijken dan zit je binnen twee stappen in de App Store.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van meer apps voor (jonge) kinderen.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail