Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Huis

 
Dr. Panda Huis Susan Spekschoor

Doel
Leren sorteren
Plezier beleven aan het huishouden
Verantwoordelijkheid nemen over de taken

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot 7 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Help mee schoonmaken en dieren verzorgen in en om het huis van Dr. Panda en zijn vriendjes.

Inhoudelijk

In deze app mag je Dr. Panda en zijn vriendjes helpen in en om het huis. Er zijn vier plekken in en om dit huis: buiten in de tuin, keuken, badkamer en slaapkamer. Maak de taken af en verdien zo zakgeld. Met dit zakgeld kun je weer speelgoed kopen. Op iedere plek zijn er meerdere activiteiten. Bijvoorbeeld:
- De tuin: ruim alle rommel op in de juiste container, verzorg de konijnen, gras maaien.
- Badkamer: was de olifant, toilet poetsen, dweilen.
- Slaapkamer: speelgoed opruimen en sorteren, aankleden, speelgoed maken.
- Keuken: maak een ontbijt voor één van de vriendjes, zoek voorwerpen in het donker.
Rechtsboven zie je jouw takenlijstje, hier kun je zien welke drie activiteiten je moet uitvoeren of welke je al klaar hebt. Na die drie activiteiten in het huis is jouw takenlijstje klaar en heb je een muntje verdiend. Af en toe verschijnt er een spaarvarken in beeld. Raak deze aan om te kijken hoeveel je al iets hebt verdiend of iets wilt kopen.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het spel te spelen (play button) en informatie op te vragen (voor ouders). Bij de informatie vind je onder andere ook de mogelijkheid om muziek aan of uit te zetten. Ook kun je deze app beoordelen in de App Store en andere apps te bekijken. Deze laatste twee opties zijn beveiligd met een ouderbeveiliging. Tijdend het spel kun je, indien gewenst, terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Mijn mening over de apps van Dr. Panda verandert niet. Ook deze app is weer geweldig! Grafisch ziet er mooi uit, de illustraties zijn kleurrijk Daarnaast bevat de app geen gesproken en geschreven taal. De app is kindvriendelijk in gebruik: geen reclames, geen in-app-aankopen en geen rechtstreekse linkjes naar internet of de App Store. Het onderwerp is herkenbaar voor kinderen en past bij de belevingswereld van het kind. Ook de voorwerpen zijn bekend voor de kinderen. Er kan niets fout gaan. Plezier en ontdekken staan op nummer 1! Echt een aanrader voor kinderen, zowel voor thuis als op school (thema huis, huishouden, etc.).

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Bus Chauffeur, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus, Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s Moestuin.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail