Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Heppi naar Bed met Jop

 
Heppi naar bed met Jop Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van fijne motoriek
Concentratie
Voorbereiden op de activiteiten rondom slapen gaan
Ontwikkeling van woordenschat

Doelgroep
Voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

'Heppi naar bed met Jop' is een app met zes activiteiten rondom het naar bed gaan.

Inhoudelijk

In het hoofdmenu kom ik via de play button in een keuzemenu. Hier zie je Jop en zijn vier vriendjes: muis, aap, olifant en schaap. Je mag nu kiezen met wie je wilt spelen. Daarna volgt een nieuw scherm met zes spellen in beeld. Ondertussen hoor ik een vrolijk liedje. Dit liedje gaat over het naar bed gaan. Alle activiteiten van de spellen komen in het liedje voor. Het maakt niet uit met welk spel het kind gaat beginnen. Na dit spel kun je kiezen om door te gaan naar het volgende spel. De spellen spelen zich af in logische volgorde. Maar je kunt ook kiezen om terug te gaan naar het menu met de spellen en zelf een nieuw spel te kiezen. In deze app valt ook van alles te ontdekken: laat vogeltjes fluiten, laat badeendjes een geluid maken, etc. Maar ook leer je hoe voorwerpen heten. Zodra je bijvoorbeeld de kapstok aanraakt, hoor je 'kapstok'.
De app bevat de volgende zes spellen:
- Uitkleden: de kleren mogen opgehangen worden en de schoenen onder het bed.
- Naar de wc: laat het vriendje plassen en vergeet niet door te trekken.
- In bad: kun jij ze wassen en afspoelen? De shampoo en zeep staan al klaar.
- Afdrogen: Het kind krijgt vier opdrachten: afdrogen, onderbroek aan, pyama aan en handdoek terug hangen.
- Tanden poetsen: ook nu krijgt het kind twee opdrachten achter elkaar te horen: eerst tandpasta op de tandenborstel doen en daarna tanden poetsen.
- Naar bed gaan: je mag de gordijnen dicht doen en de pyjama aan doen. Aan de wand hangen allemaal kusjes. Deze mag je ook geven. Tel je mee? Als de lamp uit is kan Jop of zijn vriendje lekker gaan slapen!

Mogelijkheden

In het hoofdmenu is de play button duidelijk in beeld. Onder Jop vind je de informatie button. Achter deze button vind je informatie over deze app, de prentenboeken van Jop. Ook kun je hier de muziek en het geluid aan of uit zetten. De app is beschikbaar in de volgende talen: Nederlands, Engels en Duits. Iedere keer wanneer de app opnieuw opgestart wordt verschijnt er rechts boven in beeld vijf seconden lang een button. Houdt deze drie seconde ingedrukt en je komt in de App Store uit. Na deze keer zal de button tijdens het spelen niet meer in beeld komen.
In het volgende menu kun je kiezen met welk dierenvriendje je wilt spelen. Daarna volgt nog een spelletjes menu met de zes spellen.

Mijn mening

Wat een prachtige app! Eigenlijk helemaal zoals we gewend zijn van Heppi. De app is kleurrijk en past bij de belevingswereld van het kind. Ook deze app heeft een mooi liedje, die kinderen vast mee kunnen zingen wanneer ze een paar keer met de app gespeeld hebben. Er zit een logische volgorde in de activiteiten, maar het kind kan ook zijn of haar eigen volgorde bepalen. Dat kan handig zijn, want misschien gaat jouw kind wel eerst in bad en dan pas naar de wc? Zo kun je dus zelf de activiteiten kiezen die bij jouw kind passen. Deze app is goed te gebruiken bij het aanleren van de structuur van het slapen gaan.
Wederom, net als alle andere Jop apps, een aanrader!

Tips

– Bekijk ook de reviews van Jop gaat naar schoolJop is jarig, Jop gaat eten en Juf Janie leert Jop tellen.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail