Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Het Sinterklaasboek

 
Het Sinterklaasboek Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 3 jaar - € 4,99

Het Sinterklaasboek is een vrolijk voorleesboek op rijm voor peuters en kleuters. Ook zeker leuk voor kinderen van 7 jaar om zelf te lezen.

Inhoudelijk

Dit boek gaat over Sinterklaas en hier zie je hem staan.
Hij heeft een mijter op zijn hoofd en ook een mantel aan.
Hij heeft een schitterende staf die is gemaakt van goud.
En weet je al dat Sinterklaas van alle kinderen houdt?
Nadat Sinterklaas voorgesteld is wordt er een stap gemaakt naar de intocht. Ook de zwartepieten zijn daar bij. Na de intocht mogen kinderen de schoen zetten. De pieten krijgen het dan druk en zorgen dat er voor iedereen een pakje is. Daarom zijn er ook zoveel pieten! Allemaal hebben ze een taak. De hoofdpiet zorgt voor Sinterklaas, de paardenpiet voor Amerigo, de pakjespiet voor de cadeautjes en laten we de wegwijspiet niet vergeten. Ook het grote boek komt in het verhaal voor. Sinterklaas komt gezellig in de klas en houdt van alle zelfgemaakte knutselwerkjes. En als het dan eindelijk pakjesavond is staat bij de voordeur een doos met cadeautjes. Terwijl alle mensen, groot en klein, de pakjes uitpakken en van de cadeautjes genieten, zie je Sint en zijn pieten weer terug varen naar Spanje.

Mijn mening

Wat een heerlijk verhaal om voor te lezen. Zeker in deze sfeervolle tijd! Het verhaal is in rijmvorm. Dit leest niet alleen prettig voor, maar je zou er ook een taalactiviteit aan kunnen koppelen. Laat bij het voorlezen het laatste woord weg en laat het kind een woord bedenken. Dit vinden kinderen vaak erg leuk om te doen! Zo betrek je ze nog meer bij het verhaal en het is ook nog eens goed voor de woordenschatontwikkeling en rijmvaardigheid. De illustraties passen niet alleen goed bij het verhaal, maar ook bij de belevingswereld van het kind. Dit boek kun je prima gebruiken bij de voorbereiding van Sinterklaas, dus net voor de intocht. Zo bereid je ze al een beetje voor op het Sinterklaasfeest. Echt een aanrader voor peuters en kleuters. Maar zeker ook leuk voor kinderen in groep 4 die al kunnen lezen.

Tips

– Kijk ook eens op deze Sinterklaas themapagina en blog met heel veel leuke tips!
– Op zoek naar apps en ebooks of meer Sinterklaas boeken?
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen meegenieten.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail