Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Kerst met Bee-Bot en Blue-Bot

Kerst met Blue-Bot en Bee-Bot Susan Spekschoor

Al eerder plaatste ik een blog met diverse gratis downloads voor de Bee-Bot en de Blue-Bot. Ook tijdens thema Kerst kun je de deze leuke robot inzetten! Op dit blog vind je 16 afbeeldingen die te maken hebben met Kerstmis. Deze kun je printen, knippen, lamineren en direct gebruiken. Beschik je over een vloermat, dan kun je de afbeeldingen daar onder of in stoppen. Lamineren is dan niet nodig. Daarnaast een download met dezelfde afbeeldingen in het klein. Deze kun je gebruiken in de les. Tevens bevatten beide downloads een start en een finish.

Download gratis de lesmaterialen voor de Bee-Bot en de Blue-Bot

Vloermat Kerst Bee-Bot Susan Spekschoor Vloermat Kerst Bee-Bot Susan Spekschoor
Vloerkaarten – Kerst                         Programmeerkaartjes – Kerst

Hoe werk je met de kleine kaartjes?
De afbeeldingen voor op de vloer spreken voor zich. Deze kun je allemaal of gedeeltelijk gebruiken. Afhankelijk van de leeftijd en moeilijkheid. Je kunt ze in een vierkant leggen, maar ook zelf in een route leggen. Je kunt hier alle kanten mee op. Ben je niet zo bekend met de Bee-Bot en de Blue-Bot? Neem dan eens een kijkje op deze blog voor uitleg.
De kleine kaartjes heb ik er bewust bijgemaakt. Zoals je ziet gaat het hier om dezelfde afbeeldingen als de vloerkaarten. Hoe kun je deze inzetten?
– Leg drie kleine kerstkaartjes op een gewenste volgorde als een route die de Bee-Bot of de Blue-Bot moet afleggen. Begin met start en eindig met finish. Dit zorgt voor duidelijkheid. Belangrijk is uiteraard dat je dezelfde afbeeldingen ook op de vloer legt. En wel zo dat de route die je neergelegd hebt met de kleine kaartjes ook mogelijk is op de vloer.
– Breid dit steeds verder uit met meer kaartjes tussen start en finish. Zo maak je het steeds iets moeilijker.
– Laat kinderen voor elkaar een route maken.
– Met de kleine kerstkaartjes kun je dus programmeer opdrachten maken. Uiteraard ben je ook vrij om alleen de vloerkaarten te gebruiken. Je kunt dan mondeling een opdracht geven. Varieer in moeilijkheid: ‘Ga naar de kerstboom en dan naar finish’ of ‘ Ga via de kerstman naar de kerstboom en dan door naar finish’.

Veel plezier met dit lesmateriaal!

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail