Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Lente tips voor kinderen

Op het moment van schrijven laat de zon zich voorzichtig zien. ’s Morgen en ’s avonds is het weer langer licht, de vogels fluiten weer luid in de ochtend en voorjaarsbloemen bloeien. Kortom: de lente is (bijna) begonnen!
Er staat al een themapagina voor jullie klaar. Hier vind je verwijzingen naar mijn yurls pagina’s: lesmateriaal, boeken, apps, online spellen en prentenboeken voor kinderen en nog veel meer. In dit blog licht ik een aantal boeken, ebooks en apps uit. Heb je een Bee-bot of Blue-bot op school? Dan heb ik een gratis downloads voor jou! Ook de QR kaarten mogen niet ontbreken. Daarnaast uiteraard nog leuke linkjes voor thuis of in de klas. Veel plezier ermee!

Bee-bot & Blue-bot
Lente Bee-bot en Blue-bot Susan Spekschoor Spelkaarten Lente Bee-bot en Blue-bot Susan Spekschoor
Heb jij al eens geprogrammeerd met de Bee-bot of de Blue-bot? Dan weet je al hoe het werkt en kun je hier gratis de vloerkaarten en bijbehorende spelkaartjes over de lente downloaden. Ben je benieuwd naar de Bee-bot en de Blue-bot? Lees dan mijn blog op deze pagina.

QR Kaarten
Scan met de gratis app i-Nigma deze QR codes en ontdek spellen, filmpjes, muziek en meer. Voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Print, knip en (eventueel) lamineer. Gratis download!
QR kaarten Lente onderbouw Susan Spekschoor QR Lente middenbouw Susan Spekschoor QR Lente bovenbouw Susan Spekschoor

Apps
Bongobos Lente Susan Spekschoor Dr. Panda Moestuin Susan Spekschoor Vlindermee Susan Spekschoor
Bongobos heeft voor alle seizoenen een mooie app gemaakt. Zo ook voor de lente. Met educatieve spelletjes voor peuters en kleuters.
– Hoe heet die vlinder ook al weer? Met de app Vlindermee zoek je de naam op en lees je informatie over deze en andere vlinders. Je kunt ook vlinders tellen en deze door geven aan de Vlinderstichting.
– Kun jij Dr. Panda helpen met zijn moestuin? Deze app bevat naast alle stappen van zaaien tot en met oogsten ook twee leuke spellen.

Boeken
De vrolijke lente Susan Spekschoor Kolletje en Dirk Susan Spekschoor Mijn tuin Susan Spekschoor
– In het informatieve boek De Vrolijke Lente kom je meer te weten over de lente. Dit boek bevat weetjes en grappige vragen, inclusief mooie foto’s.
– Na de zomer en de winter is er nu ook een boek van Kolletje & Dirk in de lente: Lentekriebels. Een heerlijk boek om voor te lezen, thuis of in de klas.
– In het nieuwe boek Mijn Tuin van Vivian den Hollander leren kinderen van alles over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Een informatief doeboek vol weetjes.

eBooks
Jip en janneke lente Susan Spekschoor De tovertuin in de lente Susan Spekschoor Het vrolijke voorleesboek Susan Spekschoor
– Van generatie op generatie: Jip en Janneke. In dit boek staat de Lente centraal. De bloemen beginnen te bloeien en de vogels leggen eieren. Jip en Janneke vinden het heerlijk: ze proberen een lammetje mee naar huis te nemen en willen zelf eitjes uitbroeden. Zou dat lukken?
– In De tovertuin in de lente gaan Charlotte, Peter en Nina met hun moeder mee de tuin in. Een prentenboek voor jonge kinderen, om voor te lezen.
– Het schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder hebben al heel veel boeken uitgebracht. Zo ook het voorleesboek Het vrolijke lente voorleesboek. Met versjes, verhaaltjes en liedjes.

Interessante linkjes
Lente timer Kahoot Lente Susan Spekschoor 
tulpen Susan Spekschoor
– Op Schoolbordportaal vind je een mooie lente timer. Tel de tijd af en laat de narcissen groeien.
– Meester Jasper [Jasper Bloemsma] maakte een mooie quiz met Kahoot over de lente
– Leer alles over zaaien en verzorgen met  Moestuintje stap voor stap (wanneer kun je welke plantjes zaaien, verpotten en oogsten) en het boekje Groene vingers voor beginners (boordevol tips en weetjes over groente en fruit).
– Knutselen met wol voor jonge kinderen: een of misschien wel meerdere tulpen in een vaasje.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail