Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Poppetto Verkleedkleren

 
Poppetto Susan Spekschoor

Doel
Plezier beleven aan een spel
Logisch denken
Samen (leren) spelen
Concentreren

Doelgroep
Vanaf 4 jaar - € 1,09 (iPad) - Studio Lassa

Poppetto Verkleedkleren is een kaartspel voor 1 tot en met 4 personen waarbij logisch denken een rol speelt. Geef jouw poppetje zo snel mogelijk een complete set kleren.

Inhoudelijk

Voordat je dit spel kan gaan spelen moet je eerst enkele stappen doorlopen. Dit gaat heel snel. Denk hierbij aan: taal, hoeveel spelers, hoeveel computerspelers (wanneer je alleen speelt), set kiezen en moeilijkheidsgraad kiezen (1, 2 of 3 sterren). Set 1 bestaat uit kleding met thema sprookjes. Set 2 bestaat uit kleding met thema fantasie. Kies je voor mix dan iedere keer anders zijn. Moeilijkheidsgraad één staat voor vijf setjes kleding, moeilijkheidsgraad twee voor zes setjes kleding en moeilijkheidsgraad drie voor acht setjes kleding. Tijdens het spelen kun je de setjes bekijken, klik hiervoor op de toverhoed.
Wanneer je in alles een keuze gemaakt heb kun je het spel gaan spelen. Jouw kledingkast gaat open. Het poppetje heeft verschillende kledingstukken aan. Voor welke complete set ga jij? Open een andere kledingkast en kijk welk kledingstuk jij kunt gebruiken. Jouw andere kledingstuk komt in de wasmand terecht. Deze kan nu niet meer door een speler gekozen worden. Nu is de tegenstander aan de beurt. Let ondertussen goed op, want nu kun jij in de kledingkasten meekijken. Probeer op deze manier een complete set bij elkaar te verzamelen. Een spel waarbij je goed en logisch na moet denken. Maar ook zeker goed op moet letten wanneer je niet aan de beurt bent.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om:
- de complete kleding combinaties te bekijken (dit kan ook nog tijdens het spelen)
- het speluitleg te lezen
- en meer informatie over de makers te lezen.

Mijn mening

Al eerder schreef ik een review over kaartspel Tripletto. Ook van de makers van Studio Lassa. Poppetto Verkleedkleren heeft daar aan de ene kant veel van weg (logisch denken, kaartspel, herkenbare layout). En aan de andere kant is het een heel ander kaartspel. Voelt een beetje als deel 2 in een serie kaartspellen. Zo enthousiast ik was over Tripletto, zo enthousiast ben ik nu ook over Poppetto Verkleedkleren! Wederom een strategisch spel waarbij een beroep wordt gedaan op het logisch denken. Al heb je het niet altijd in de hand, want iemand kan ook iets uit jouw kast pakken. Dit zorgt voor leuke spanning en dat hoort bij een spel. Ik vind het een meerwaarde dat je dit ook alleen kunt spelen. Zo ben je voor het spel niet afhankelijk van anderen. Daarnaast is de app kindvriendelijk: bevat geen in-app-aankopen en reclames. Een aanrader voor kinderen (en volwassenen)!

Tips

– Bij deze app kun je gratis posters en kleurplaten downloaden: poster koning, poster ridder, poster lentebloemen of poster robot. En de volgende kleurplaten: koning, ridder, lentebloemen en robot.
– Ken je Tripletto al? Ook dat is een kaartspel van Studio Lassa voor de iPad. Je kunt zelfs jouw eigen speelkaarten maken en toevoegen.
– Bekijk hier de review van PuzzlePuzzlePuzzle, een app van dezelfde makers.
– Neem ook eens een kijkje op de website van Lassa.
– Op zoek naar meer apps voor kinderen? Hier heb ik ze verzameld.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Studio Lassa.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail