Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Telstraatje

 
telstraatje Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van getalbegrip en hoeveelheden
Leren tellen
Kleuren sorteren

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar - € 2,29 (iPad)

Met deze app leer je op een leuke manier tellen.

Inhoudelijk

In het hoofdmenu heb ik de mogelijkheid uit drie niveaus:
Niveau 1: 3 huizen waar brieven moeten worden bezorgd, de enveloppen en huisjes van dezelfde kleur staan onder elkaar.
Niveau 2: 4 huizen waar brieven moeten worden bezorgd, de kleuren van de huizen en de enveloppen staan door elkaar.
Niveau 3: 5 huizen waar brieven moeten worden bezorgd, de kleuren van de huizen en enveloppen staan door elkaar.
Bij ieder niveau zie je boven in het scherm een aantal huizen. Hierop staat een getal. Ieder huis heeft zijn eigen kleur. Onderaan zien je een reeks enveloppen, ook deze hebben een kleur. Het kind schuift de juiste hoeveelheid enveloppen in het juiste huis. Dit kun je zien aan de kleur. Hierbij moet het kind dus kijken naar de kleur en daarna tellen. Zodra je een envelop bezorgd hebt zie je een dobbelsteen onder het huis. Deze geeft met dobbelsteenogen aan hoeveel enveloppen er al in zitten. Ga je nu voorbij de zes ogen, dan komt er een dobbelsteen bij. Je kunt altijd enveloppen weer uit het huis halen door vanaf het huis naar beneden te schuiven. Ben je klaar, druk dan op het vinkje. Je krijgt nu per huis te zien hoe je het gedaan hebt. De huizen met een groene rand zijn goed, de huizen met een rode rand hebben te veel of te weinig enveloppen. Onder de huizen zie je het aantal enveloppen wat het kind er in heeft gedaan. En kun je dus tellen hoeveel je er te veel of te weinig in hebt gedaan.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu krijg je uitleg via het vraagteken. Dit gebeurd met behulp van afbeeldingen. In het volgende menu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit de drie niveaus. En tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Deze app is kindvriendelijk in gebruik. Maar ook kindvriendelijk ten aanzien van: geen reclame, geen in-app-aankopen en geen linkjes naar internet of de App Store. Een leuke tel app voor kleuters. Wellicht komt het voor de kleuters bekend voor. Deze app is ook als ontwikkelingsmateriaal verschenen, waarbij kinderen enveloppen in ‘echte’ huizen schuiven.

Tips

– Lees ook de appreviews over de andere apps  van Educo-Heutink: Combino, Zoek en tel op kleur, Zoek en tel, Oorzaak en gevolg.
– Lees meer over de andere van Educo-Heutink op blog deel 1 en blog deel 2.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat meer kinderen genieten van deze app.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail