Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Zoek de vorm

 
Zoek de vorm Susan Spekschoor

Doel
Gericht leren kijken
Herkennen van vormen
Herkennen van lijnen en patronen
Ontwikkeling van fijne motoriek

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar - € 2,29 (iPad)

In deze app oefen je spelenderwijs met vormen.

Inhoudelijk

Deze app kan gespeel worden op drie verschillende niveaus:
Niveau 1: 4 afbeeldingen met vier complete vormen.
Niveau 2: 4 afbeeldingen bestaande uit letters/cijfers/lijnen waarvan die vorm terug te vinden is in de afbeeldingen en complete vormen.
Niveau 3: 4 afbeeldingen met drie halve vormen en één rand die bij dezelfde vorm heeft als een afbeelding.
Bij alle oefeningen is het de bedoeling dat de onderste afbeeldingen naar de juiste plaats worden geschoven. Hierdoor match je de juiste vormen met elkaar. Bij niveau 1 moet je dezelfde vormen zoeken, driehoek, bij driehoek, cirkel bij de cirkel, etc. De onderste vormen hebben een andere kleur, dus het kind moet echt gericht naar de vorm kijken. Bij niveau 2 wordt het al moeilijker. Nu moet goed gekeken worden naar de rand van het patroon. En ook nog eens naar het juiste onderdeel van de afbeelding. Als voorbeeld: er staat een vaas met bloemen. Het gaat hierbij om de vaas en niet om de bloemen, welke vorm (als lijn) zie je in de vaas terug? Bij niveau 4 zie je halve vormen en weer de lijnen. De halve vormen passen bij de halve vormen daarboven, maar hebben wel een andere kleur. Ook hier vind je dezelfde oefeningen met de lijnen. Heb je alles goed dan word je beloond met een vrolijke en dansende Ed! Heb je niet alles goed, dan kun je dit zien aan de kleuren. Groene afbeelding is goed, rode is niet goed.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu krijg je uitleg via het vraagteken. Dit gebeurd met behulp van afbeeldingen. In het volgende menu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit de drie niveaus. En tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Wederom een mooie app van Heutink-Educo. De app is rustig vormgegeven en bevat ook niet meer dan moet. Dit is voor een kleuter prettig. De app is kindvriendelijk in gebruik. En bevat geen reclame, in-app-aankopen en linkjes naar internet of de App Store. Ik vind het mooie app om vormen en patronen mee te oefenen. Een aanrader voor kleuters, op school maar ook voor thuis.

Tips

– Bekijk ook de andere appreviews van Educo-Heutink: Oorzaak en gevolg, Zoek en tel op kleur, Zoek en tel & Combino.
– Bekijk hier blog 1 en blog 2 over de apps van Educo-Heutink.
– Geef deze app cadeau.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen genieten van deze app.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail