Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Brandweer (inclusief 10 praatplaten)

 
Dr. Panda Brandweer Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van motoriek
Concentratie
Oog-hand coördinatie
Kennis maken met enkele taken van de brandweer
Plezier beleven aan spelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

In Dr. Panda Brandweer werken kinderen samen met Dr. Panda en zijn team. Ze blussen brandjes en redden zo alle vriendjes.

Inhoudelijk

In het hoofdmenu kun je duidelijk zien dat het om een brandweer app gaat. Om het spel te spelen moet je Dr. Panda of één van zijn vrienden aanraken. Je start in de kazerne. Je kunt de kazerne binnen van alle kanten bekijken. Rechtsboven zie je een alarmbel. Wanneer deze afgaat kruipt het kind in de rol van de brandweerman en kan het echte werk beginnen. Maar voordat er geblust kan worden moet je er voor zorgen dat iedereen een brandweerpak aan krijgt. Nu snel de brandweerwagen in en op zoek naar het vuur. Let op: je mag zelf sturen en kunt er ook voor zorgen dat de sirene en lichten aan of uit gaan. Kijk onderweg goed rond waar er brand is. Gevonden? Snel stoppen en actie maar. Help Dr. Panda bij het blussen van de brandjes door deze met de brandweerslang te blussen. Kijk ook goed wat Dr. Panda nodig heeft: een bijl of een schep? Zorg ervoor dat hij de weg vrij maakt en zo de vriendjes kan redden. Laat het vriendje bij jou instappen en breng de kraan nog hoger, want daar moeten nog meer vriendjes gered worden. Heb je ze uiteindelijk allemaal gevonden en gered en is Dr. Panda ook weer veilig buiten, dan mag dat gevierd worden. Ze halen zelfs de krant, wat een helden!

Lesideeën

Deze app is goed te gebruiken bij thema Brandweer.
- Wil je meer kinderen plezier laten beleven aan deze app? Sluit dan de iPad aan op het digibord.
- Bij deze app heb ik praatplaten voor het digibord gemaakt. Je kunt ze inzetten bij reken- en taalactiviteiten. Denk aan hoeveelheden, kleuren, maar ook woordenschat en wat begint er met een 'b'. Zo kun je zelf vast meer opdrachten bedenken, passend bij de leeftijd van het kind. Deze praatplaten kun je gratis downloaden bij 'Tips'.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten. Tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Inmiddels heeft Dr. Panda al heel wat apps in de App Store staan. Vanaf de eerste app ben ik al enthousiast. Iedere keer ben ik weer benieuwd naar de volgende nieuwe app. En met name: welk onderwerp staat dan centraal en hoe vullen ze die in? Na al die apps ben ik nog steeds een groot fan. Grafisch ziet ook deze app er geweldig uit. Kinderen krijgen de ruimte om grotendeels zelf te bepalen hoe het spel verloopt. Je kunt best nog even in de kazerne spelen voordat je op de bel drukt. Je mag onderweg zelf de route bepalen. Er is geen tijdslimiet en er zijn geen 'strenge' regels. In totaal zijn er 30 kamers waar je mag helpen blussen, dus veel speelplezier in deze app. Daarnaast bevat de app geen in-app-aankopen en reclame. Op alle vlakken dus een aanrader voor kinderen.

Tips

– Download gratis de volgende praatplaten: kazerne 1, kazerne 2, brandweerkleding, brandweerwagen, brand op school 1, kleedkamer 1, brand op school 2, kleedkamer 2, feest en krant.
– Download gratis bijbehorende kleurplaten: kleurplaat 1, kleurplaat 2, kleurplaat 3.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail