Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Snoepfabriek

 
Dr. Panda Snoepwinkel Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van motoriek
Concentratie
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spelen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - Gratis, bevat in-app-aankopen (iPad & iPhone)

In Dr. Panda Snoepfabriek maak je zelf de lekkerste snoepjes. Je kunt zowel alleen als samen snoep maken. Per machine kun je met z'n tweeën aan de slag.

Inhoudelijk

Op het terrein van de snoepfabriek vind je drie snoepmachines. Iedere machine maakt iets anders:
- Zuurtjes: Op een draaiplateau vind je kleurloze zuurtjes, met aan beide kanten een grijpslang. Zowel aan de linkerkant als aan de rechterkant kun je snoep maken. Geef het zuurtje een kleurtje, voeg magisch strooisel toe en bekijk het eindresultaat. Ook kun je een smaak toevoegen, het blokje laten smelten en in een nieuwe vorm gieten. Heb je op deze manier zes zuurtjes gemaakt? Plaats dan de zuurtjes op de lopende band. Via buizen komen ze in de snoepwinkel terecht. Daar staat Dr. Panda in de winkel en mag je drie vriendjes van Dr. Panda blij maken met de snoepjes. Kijk goed naar de gezichten. Wat vinden ze er van?
- Kauwgomballen: Via een soort flipperkast maak je de kauwgomballen. Schiet de ballen in één van de vier eilanden. De één zorgt voor de kleur, de ander voor smaak, figuurtjes of de grootte. Heb je er één klaar? Schiet ze dan in de middenbaan en verzamel ze daar tot je er zes hebt. Ook nu vallen ze via de buizen weer in de snoepwinkel. Kunnen ze er mooie en grote bellen mee blazen?
- Bonbons: in de derde machine maak je heerlijke bonbons. Zorg er eerst voor dat je de bonbons op de lopende band krijgt. Ook nu vind je aan beide kanten weer een mogelijkheid om er iets moois van te maken. Aan de rechterkant kun je kiezen uit de smaken puur, melk of wit. Maar ook voor een patroon op de bonbon en verschillende soorten strooisels. Links kun je wat lekkers op de bonbon doen, zoals amandelen of hazelnoten, maar ook fruit. Nog even de juiste vorm kiezen en bestempelen. En jouw bonbon is klaar! Zet ze op de lopende band en laat de vriendjes ook nu genieten van jouw zelfgemaakte chocolaatjes.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten. Tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Snoepen mag dan wel niet altijd gezond zijn, het is natuurlijk erg leuk om jouw eigen snoepjes te maken en te bedenken! Er is gedacht aan smaken, vormen, kleuren, strooisels en veel meer. Extra leuk aan deze app is dat je dus met z'n tweeén tegelijk allebei een eigen snoepje kunt maken met de machine. Samen plezier beleven is nog leuker! Wanneer je de app opent zie je de fabriek in beeld. De eerste keer dacht ik heel even: er zijn maar drie plekken om iets te maken. Maar al snel merk je dat iedere machine veel mogelijkheden bevat. En dus zit er voldoende spel en speeltijd in deze app. Ook deze app is, net als alle andere apps van Dr. Panda, een aanrader voor kinderen!

Tips

– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail