Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Postbode

 
Dr. Panda's Postbode Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren
Plezier beleven

Doelgroep
Vanaf 3 jaar - € 4,49 (iPad & iPhone)

Kun jij Dr. Panda helpen bij het bezorgen van de (zelfgemaakte) kaartjes of cadeautjes? Zoek de weg in dit dorp waar al zijn vriendjes wonen.

Inhoudelijk

Ik kom terecht in een kleurrijk postkantoor. Daar bewegen twee dingen: een cadeautje en een kaartenmolen. Ook dr. Panda en Toto reageren op jouw aanraking. Linksboven zie je een fiets. Hiermee kun je het dorp rond en kijken waar de vriendjes van dr. Panda wonen. Rijd ook eens over een schans of door de plassen! Via de brief kom je weer in het postkantoor uit. Wat wil je bezorgen? Een cadeautje of een kaart? En voor wie is dat? Maak een keuze uit alle vriendjes. Het cadeautje mag je zelf uitzoeken, ook de vrolijke verpakking kies jij uit. Daarna nog even opvullen zodat er onderweg niets mee kan gebeuren. Wil je liever een kaart bezorgen? Schrijf dan ook wat op de kaart of maak een mooie tekening. Helemaal klaar? Even wegen en laat Toto een postzegel plakken. Nu ga je samen met dr. Panda op weg. Weet je niet meer wie je gekozen hebt, kijk dan rechtsboven in de hoek. Zoek nu het huis van één van de vriendjes en bezorg het cadeautje of de kaart. Je kunt eindeloos rondrijden, maar je kunt ook de bordjes volgen. Zij helpen jou op weg naar het juiste huis. Rijd zelf weer naar het postkantoor of raak de envelop aan. Wat ga je nu bezorgen?

Mogelijkheden

In het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om het spel te spelen (play button) en informatie op te vragen (voor ouders). Ook kun je deze app beoordelen in de App Store en andere apps te bekijken. Deze laatste twee kunnen alleen wanneer de iPad of iPhone verbinding heeft met internet. Bij beide zit een ouderbeveiliging op. Tijdens het spel kun je, indien gewenst, terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Ook dit is weer een prachtige app. Voor kinderen die al één of meerdere Dr. Panda apps hebben is de werkwijze herkenbaar en herkennen zij de vriendjes van Dr. Panda. En maak je net kennis met Dr. Panda? Deze app helpt je bij de volgende stappen, maar het wijst zich eigenlijk al wel vanzelf. Dr. Panda’s Postbode is eenvoudig in gebruik en kindvriendelijk. De app bevat geen in-app-aankopen, reclames of directe linkjes naar internet en maakt gebruik van ouderbeveiliging. Ook grafisch is de app prachtig om te zien. Er zitten leuke verrassingen in. Bots bijvoorbeeld eens tegen een boom of raak een hekje aan. Wederom een app die aansluit bij de belevingswereld van het kind. Een aanrader voor thuis, maar ook zeker goed te gebruiken in het onderwijs. Denk hierbij aan thema Post.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail