Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Tiggly Math

Tiggly Susan Spekschoor Tiggly Susan Spekschoor Tiggly Susan Spekschoor

Tiggly is een Amerikaans product voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Zij hebben Tiggly Counts, Tiggly Shapes en Tiggly Words op de markt gebracht. Met als visie: niet alleen leren maar ook voelen wat je leert. In dit blog wil ik jullie graag meer vertellen over Tiggly Math. Zoals de naam het al zegt, gaat het hierbij om tellen: kennis maken het hoeveelheden, leren tellen en getalbegrip. Het materiaal werkt in combinatie met één van de drie gratis apps. De apps bevatten verschillende talen, ook de Nederlandse taal. De Tiggly is magnetisch, dus je kunt ze ook aan elkaar koppelen. Het mooie is dat kinderen zien dat je een getal als 6 ook op kunt bouwen uit bijvoorbeeld 4 en 2. Tijdens het spelen zie je precies in beeld wat je moet doen. Zoek de juiste hoeveelheid erbij en leg deze op het scherm. De app reageert op de actie van het kind. De volgende gratis apps horen bij de Tiggly Counts:

Tiggly Chef Susan SpekschoorTiggly Chef – Geschikt voor iPad – Gratis
Een kook app waarbij hoeveelheden en tellen centraal staat. Maak je eigen recept of laat de kok de ingrediënten bepalen. Leg 3 snoepjes, 2 schijfjes citroen, 5 wortels, 4 stukken chocolade en 1 banaan in de kom en maak zo een heerlijk toetje! Uiteraard mag deze opgegeten worden. De hoeveelheden zijn weer gekoppeld aan de Tiggly’s. Door de juiste Tiggly op het scherm te leggen weet de app of je goed geteld hebt.

Tiggly Cardtoons Susan SpekschoorTiggly Cardtoons – Geschikt voor iPad – Gratis
De app bevat 25 verhalen over de getallen 1 tot en met 5. Met behulp van verschillende kleurrijke stukken karton maak je een verhaal. Kies een Tiggly en leg deze op het scherm. Dezelfde hoeveelheid munten komen nu in beeld. Druk erop en luister of tel mee. Beweeg de munten naar de juiste plek en luister naar het verhaal wat bij dit getal hoort.

Tiggly Adventure Susan Spekschoor Tiggly Addventure – Geschikt voor iPad – Gratis
Een avontuur met tellen en getallen. Tel hoeveel sprongen de karakter nog moet om het water over te steken. Help hem in de ladder te klimmen. Spring over tien sterren? Hoe doe je dat met de Tiggly? Je mag er meer tegelijk gebruik of in kleine stappen. Beleef het hele avontuur samen met behulp van de Tiggly.

Het materiaal wordt geleverd in een stevige doos. Hierin vind je ook een stoffen tasje waarin alles mooi bewaard en bij elkaar blijft. Voor de Tiggly Counts betaal je € 29,95 en is onder andere verkrijgbaar via ICT Leskisten en Apple Store. Een mooie manier voor kinderen om materiaal te combineren met de iPad en zo het tellen als rekenvaardigheid nog meer te laten ervaren.
Bekijk ook eens de trailer:

//www.youtube.com/watch?v=rCTfTATS-FI

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Tiggly.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail