Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda Boerderij

 
Dr. Panda Boerderij Susan Spekschoor

Doel
Kinderen leren over het leven op de boerderij
Kinderen leren hoe producten gemaakt worden
Hoeveelheden en getallen tot en met 5
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Plezier beleven aan spel

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Ontdek samen met dr. Panda de boerderij. Maak zelf producten en zorg dat ze in de winkel verkocht kunnen worden.

Inhoudelijk

Op deze boerderij kun je samen met Dr. Panda en zijn vriendjes zes leuke activiteiten spelen. Raak één van deze activiteiten aan en speel. Met de zes spelen maak je stap voor stap een product die van de boerderij komen. Heb je vijf dezelfde producten gemaakt, dan kom je in de boederijwinkel terecht. Ook hier zie je de producten weer terug. Nog niet alle schappen of tafels zijn gevuld. Raak een ander product aan om deze te gaan maken. Maar let op: je moet eerst voldoende punten hebben om dit te kunnen maken. Punten worden weergegeven in de vorm van planken, schroeven en gereedschap. Deze verdien je door klanten te helpen. De vrienden van dr. Panda komen bij jou in de winkel. Kun jij hen aan de juiste producten helpen?
Welke producten kunnen er gemaakt worden op de boerderij?
- Honing: laat bloemen groeien en bloeien. Bijen komen er graag op af en maken honing. Kun jij er voor zorgen dat vijf potjes gevuld worden met honing?
- Doosjes gevuld met eieren: op deze plek lopen kippen. Geef ze voer en zorg dat ze eieren gaan leggen. Kijk goed of je misschien ook wel een kuiken uit het ei ziet komen. Verpak de eieren per vier in eierdozen.
- Zuiveldrankjes: in deze wei lopen drie koeien. Geef ze eten, ruim de poep op en borstel ze. Als ze voldoende melk hebben dan kunnen ze gemolken worden. Breng de melk naar de machine en kies welke smaak je wil maken.
- Brood: van graan tot brood. Stap voor stap maak je brood. Laat het graan groeien, breng het naar de molen, maak er deeg van en bak het brood in de oven.
- Jam: jam in vier smaken. Pluk het fruit, maak het fijn en klein, verwarm de jam en vul de potjes.
- Salade: in de vier moestuinen staan diverse groenten. Zorg dat ze gaan groeien en pluk wanneer ze rijp of klaar zijn. Nog even snijden en de salade afmaken.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je de app beoordelen in de App Store, andere apps bekijken en naar het oudergedeelte. Alle drie bevatten een ouderbeveiliging. In het oudergedeelte kun je de muziek en de geluiden aan of uit zetten, inschrijven voor een nieuwsbrief, liken op Facebook en het tonen van de promoties kun je aan of uit zetten.

Mijn mening

In deze app staat het maken van producten centraal. Althans daar lijkt het op wanneer je begint, maar al snel merk je dat er meer te beleven valt naast het maken. Want je kunt niet zomaar een nieuw product maken. Je moet eerst materiaal en gereedschap verdienen om een volgende 'boerderij' te kunnen maken. Dit kan weer door klanten te helpen in de winkel. Getallen en hoeveelheden tot vijf komen aan de orde, zowel in de winkel als op de boerderijen. Wil je alle producten achter elkaar maken, dan ben je meer dan een uur bezig. Wanneer je alle producten gemaakt hebt, dan ben je klaar met bouwen. Uiteraard kun je doorgaan met winkeltje spelen en het maken van producten. Deze app heeft wel wat weg van Hayday, maar dan in de eenvoudige en kleine vorm. Ik vind het echt een leuke app. Kinderen leren in grote lijnen hoe producten gemaakt worden en welke dieren hier voor zorgen. Als speler ben je niet snel uitgespeeld en toch kun je oneindig doorgaan nadat alles gebouwd is. Echt een leuke app voor kinderen tot 7 jaar!

Tips

– Bij deze app is een trailer gemaakt.
– Neem ook eens een kijkje bij Dr. Panda Brandweer. Bij deze review vind je praatplaten en kleurplaten als gratis downloads.
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Lees de review van Dr. Panda RacersDr. Panda SchoolDr. Panda Snoepfabriek,  Dr. Panda’s IJscowagen, Dr. Panda’s Restaurant 2, Dr. Panda’s Kerstbus,Dr. Panda & Toto’s Boomhut, Hoopa City, Dr. Panda’s Zwembad, Dr. Panda’s MoestuinDr. Panda’s Bus ChauffeurDr. Panda’s Speelgoedauto’s , Dr. Panda’s Huis en Dr. Panda in de ruimte.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Dr. Panda Games.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail