Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Ed Memo

 
Ed Memo Susan Spekschoor

Doel
Gericht leren kijken
Concentreren
Visuele discriminatie
Ontwikkeling van fijne motoriek

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot en met 6 jaar - € 2,29 (iPad)

Speel memorie met deze vrolijke kaartjes.

Inhoudelijk

In het hoofdmenu kun je de playbutton aanraken. Daarna kom je in het keuzemenu. Het spel kan gespeeld worden op drie niveaus: 4, 6 of 12 kaartjes. Raak een kaart aan en kijk naar de afbeelding. Weet jij waar die andere met dezelfde afbeelding ligt? Heb je twee dezelfde gevonden dan blijven ze omgedraaid. Zoek alle paren bij elkaar en je wordt beloond met een dansende Ed.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu krijg je uitleg via het vraagteken. Dit gebeurd met behulp van afbeeldingen. In het volgende menu heb je de mogelijkheid om te kiezen uit de drie niveaus. En tijdens het spelen kun je altijd terug naar het hoofdmenu.

Mijn mening

Memorie is voor veel kinderen een bekend en veel gespeeld spel. De regels zijn eenvoudig en in dit geval speel je alleen. De plaatjes zijn allemaal met Ed, inmiddels het figuur/karakter van Educo. Ze zijn kleurrijk en passen bij de belevingswereld van het kind. Het zijn bekende actiteiten, zoals, drinken, de hond aaien, voetballen verven en meer. Mocht er nog eens een keer een update komen, dan zou het leuk zijn wanneer de plaatjes uitgebreid worden. Dus meer verschillende plaatjes. En misschien wel extra leuk om tegen elkaar te spelen. Verder in de app eenvoudig in gebruik en kindvriendelijk: bevat geen reclame, in-app-aankopen en linkjes naar internet of App Store.

Tips

– Bekijk ook de andere appreviews van Educo-Heutink: Oorzaak en gevolg, Telstraatje, Figurogram, Zoek de vormZoek en tel op kleur, Zoek en tel & Combino.
– Bekijk hier blog 1 en blog 2 over de apps van Educo-Heutink.
– Geef deze app cadeau.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat ze meer kinderen genieten van deze app.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail