Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Toca Nature

 
Toca Nature Susan Spekschoor

Doel
Zorg voor dieren en natuur
Ontwikkelen van creativiteit
Concentreren
Leren ontwerpen

Doelgroep
Vanaf 5 jaar - € 3,99 (iPad & iPhone)

Bouw jouw eigen natuurlijke omgeving met deze app en zorg voor de dieren.

Inhoudelijk

Wanneer je de app opent kom je in een (bijna) leeg stukje natuur. Onderaan zie ik vijf elementen:
- loep: zoom in op de natuur om deze van dichtbij te bekijken.
- bergen: bouw bergen, hoe hoger hoe kouder en dus ook sneeuw.
- water: wrijf over het scherm en maak zo een meer met vissen.
- bomen: kies uit vijf bomen, deze bomen zijn gekoppeld aan dieren. Hoe meer bomen je plant hoe meer dieren je ziet komen.
- bijl: wil je iets weghalen, gebruik dan de bijl.
Door het juiste element aan te raken en te wrijven over het scherm creëer je jouw eigen natuur. Zoom in om dit van dichtbij te bekijken. Ga ook op zoek naar de dieren. Welke dieren zie je? De dieren willen ook graag eten. Ontdek wat ze wel en niet lekker vinden. Je kunt ze proberen wakker te maken als ze slapen. Onderweg kom je voedsel tegen, denk aan bessen, eikels, paddenstoelen en vissen. Verzamel dit en deel het uit aan de dieren. Luister ook naar de prachtige geluiden in het bos. Rechts onderaan zie je een wereldbol. Zodra je ingezoomd bent kun je jouw natuur van alle kanten bekijken door aan de wereldbol te draaien. En ook een foto maken. Deze vind je terug in jouw foto album.
Bij deze app heeft Toca Boca drie gratis downloads gemaakt. Het zijn 3D maskers van een vogel, vos en konijn. Op hun website kun je voorbeelden zien van gekleurde maskers.

Mogelijkheden

n het hoofdmenu heb je de mogelijkheid om naar het oudergedeelte te gaan, andere apps te bekijken en natuurlijk het spel te spelen. Het oudergedeelte is voorzien van een ouderbeveiliging: vul jouw geboortejaar in. Hier vind je uitleg over deze app en kun je kennis maken met de makers van deze app. De afbeeldingen van de andere apps kun je zo bekijken. Wil je meer informatie en doorgestuurd worden naar de App Store, dan moet je weer jouw geboortejaar invullen. Vanaf het spel heb je de mogelijkheid om terug te gaan naar het hoofdmenu. Ben je ingezoomd dan kun je nog een foto maken en via het pijltje terug naar het overzicht van de hele wereld.

Mijn mening

Wat een prachtige app van Toca Boca. Bijzonder om te zien dat de apps aantrekkelijk blijven en dat ze iedere keer weer iets nieuws kunnen verzinnen. Deze app past bij de belevingswereld van het kind. Wat ik erg jammer vind is dat je jouw gemaakte wereld niet kunt opslaan. Het zou fijn zijn wanneer je de volgende keer door kunt gaan met creëren. En ook dat je meerdere werelden kunt bouwen, ieder kind een eigen natuur. De app is kindvriendelijk: bevat geen reclame, in-app-aankopen en geen directe linkjes naar internet of App Store. En de gratis downloads zijn ook leuk! Spelen met de app en knutselen om maskers te maken. Een aanrader voor kinderen, thuis maar ook in de klas!- Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Toca Boca.

Tips

– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Toca Boca.
– Bekijk hier de review van app Toca Cars, Toca LabToca Kitchen Monsters en Toca Kitchen 2.
– Je kunt ook een wereld bouwen met app Hoopa City.
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail