Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

De avonturen van Indi en Kai

 
De avonturen van Indi en Kai Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan (voor)lezen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 4 jaar - € 14,99 (hardcover)

Uitgeverij Moon - Auteurs Marianne Busser & Ron Schröder - Illustratoren Ivan & Ilia
Indi en haar vader wonen in het oerwoud. Zij kunnen niet alleen met mensen praten, maar ook met dieren. Indi is jarig en wil graag een echte indianenhoofdtooi, net als haar vader. Dat kan wel, maar die mooie veren zal ze moeten verdienen.

Inhoudelijk

Indi is jarig en vraag aan haar vader een echte indianenhoofdtooi. Deze krijgt ze, alleen ontbreken de veren nog. Haar vader vertelt dat Indi de veren moet verdienen. Iedere keer als ze iets bijzonders heeft gedaan krijgt ze een kleurrijke veer. Al snel gaat Indi aan de slag want ze wil graag veren voor de hoofdtooi. De eerste mooie paarse veer ontvangt ze van haar vader, voor het opruimen van het oerwoud. Al snel leert ze Kai kennen. Kai woont ook in het oerwoud, bij zijn oma. Ook Kai heeft een echte indianenhoofdtooi en wil veren verdienen. Samen gaan ze het oerwoud in en maken spannende avonturen mee. Avonturen waarbij ze dieren helpen en daarmee veren verdienen.

Lesideeën

Bij Kleuterportaal vind je allerlei tools, werkbladen, spelletjes en filmpjes over Indianen.

Mogelijkheden

De pagina's kunnen zowel horizontaal als verticaal gelezen worden. Ook kun je de pagina vergroten. Door het scherm aan te raken verschijnt er boven en onder in beeld een balk. Met de balk boven in kun je: de lichtsterkte regelen, woorden zoeken op het web of in wikipedia en vind je een bladwijzer. Links boven kun je direct terug naar jouw bibliotheek of naar een groot overzicht van alle pagina’s. Via de balk onderaan kun je snel naar een andere pagina.

Mijn mening

Wat een prachtig verhaal! Net als in het echte leven wordt in dit verhaal duidelijk dat niet altijd zomaar vanzelf gaat. Sommige dingen moet je verdienen. En dit kan op verschillende manieren. In dit verhaal gaat het om goede daden en behulpzaam zijn. Grafisch vind ik het boek ook erg mooi vormgegeven. Verschillende lagen over elkaar zorgen voor mooie illustraties. Er komt nog een vervolg op dit boek, waarin Indi en Kai nog meer veren willen verdienen voor de hoofdtooi. Die ga ik zeker ook lezen!
Ik vind dit boek echt een aanrader om voor te lezen of zelf te lezen.

Tips

– Op zoek naar meer boeken of ebooks voor kinderen en onderwijs?
– Hier vind je meer recensies van ebooks en boeken.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen meegenieten.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen meegenieten.
– Kijk ook eens bij Kleuterportaal, daar vind je thema Indianen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail