Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Blitz!

 
Blitz! Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Vanaf 7 jaar - € 12,95

Schrijver Rian Visser - Illustrator Lars Deltrap - Uitgeverij Gottmer.
Een grappig verhaal over ruimtemannetje Blitz. Geschikt voor kinderen met leesniveau AVI-M4 en AVI-E4. Met speciaal letterype ontwikkeld voor dyslectici.

Inhoudelijk

Ver weg, voorbij de maan zweeft een bol. Op die bol woont Blitz. Hij noemt zijn bol nul. Een nul is immers ook nul, net als zijn bol. Blitz is een groen ruimtemannetje met een lange neus en een spriet op zijn hoofd. Hij draagt een blauwe broek. Hij is gelukkig op bol Nul, want daar kan hij doen wat hij wil. Er is immers niemand die hem ziet! Op zijn bol staat een boom. Hij kan daar schuilen als het regent, in de schaduw liggen als de zon schijnt. Maar Blitz praat, speelt en zingt ook bij en met de boom. Maar plots wordt zijn neus nat! Wat is dat nu? Poep? Ja hoor, het is vogelpoep van Tjilp. Tjilp is een rode vogel en is verdwaalt... Gelukkig kunnen Tjilp en Blitz het goed met elkaar vinden. Tjilp komt van de aarde en heeft daar vriendjes. Blitz vertelt dat hij graag met Tjilp mee wil, maar hij kan niet vliegen. Daarom bouwt hij van de boom een raket. Samen gaan ze naar de aarde. Daar gaat Blitz een vriend zoeken, iemand die op hem lijkt. Hij ontmoet onder andere Moes en Rob, twee jongens. Samen maken ze allerlei bijzondere avonturen mee. De jongens helpen Blitz ook met het bouwen van een ufo. Hier kan hij weer mee terug naar bol Nul. Daar kan hij weer zo gek doen als hij wil.

Mijn mening

Wat een grappig boek voor kinderen! Dit boek loopt op in moeilijkheid. Zinnen worden wat langer en woorden iets moeilijker. Voor kinderen met dyslexie kan dit lettertype een meerwaarde zijn. De pagina's worden afgewisseld met kleurrijke illustraties. Prettig voor beginnende lezers. In dit verhaal staat vriendschap centraal. Vriendschappen op verschillende manieren, maar ook de mooie en soms minder mooie kanten. Een fantasierijk verhaal voor kinderen vanaf 7 jaar. Aanrader voor thuis en op school!

Tips

– Kijk ook eens naar Blitz! Op bol Tien en Blitz! Troep in de ruimte.
– Benieuwd naar de andere boeken van Rian Visser? Hier vind je ebooks op via deze link kom je bij de hardcovers.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail