Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Boet de beer

 
Boet de beer Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Kennis maken met augmented reality

Doelgroep
Voor kinderen van 4 tot 7 jaar - € 14,99 (hardcover) - inclusief gratis app (iPad & iPhone)


Uitgeverij Gottmer - Auteurs Kaisa Happonen en Anne Vasko - 40 pagina's
Alle beren in het bos houden een winterslaap. Allemaal, behalve één.

Inhoudelijk

Boet is een bruine beer. In de winter houden alle beren een winterslaap. Behalve Boet. Boet is namelijk nog lang niet moe en hij wilde nog graag heel lang opblijven. Boet gaat wel netjes bij zijn ouders in het warme berenhol liggen. Maar in slaap vallen kan hij niet. Zo duurt de winter wel heel lang. En het is nog saai ook! Hij wordt er zelfs verdrietig van. Op het moment dat hij nog één keertje heel hard zijn best doet om in slaap te vallen, valt er opeens een lichtstraal in het berenhol. Boet wordt nu wel heel nieuwsgierig en kruipt het hol uit. Buiten ontdekt hij een prachtige witte wereld!

Mogelijkheden

Dit prentenboek bevat op meerdere pagina's een rood vogeltje. Wanneer je dit vogeltje ergens ziet zitten, dan kun je de pagina's tot leven brengen. Op deze manier wordt je letterlijk Boets wereld ingetrokken en verandert jouw omgeving ineens in een winters bos. Daar kun je doorheen wandelen en leuke spelletjes spelen. Draai met jouw device in het rond en ontdek de omgeving in 360 graden. Zie ook het filmpje bij 'Tips'.

Mijn mening

Wat een prachtige en kleurrijke prentenboek. Het verhaal straalt iets bijzonders uit. Aan de ene kant best wel zielig dat Boet als enige wakker is en niet in slaap kan komen. Aan de andere kant wil je ook niet dat hij zijn berenhol uit gaat, want buiten kan het best spannend zijn, zo zonder zijn ouders. Gelukkig is het buiten alleen maar mooi. De app is zeker een meerwaarde. Hiermee breng je het verhaal tot leven en duik je echt de omgeving in. Je kunt het vogeltje in jouw kamer laten rondvliegen. Maar ook aanraken en een nieuwe omgeving (uit het boek) ontdekken. Ga op zoek naar de muzikale vuurvliegjes, speel verstoppertje in het bos en maak van de dag een nacht.
Dit prentenboek met prachtige illustraties en de bijbehorende app sluiten prima aan bij de belevingswereld van het kind. Een aanrader voor thuis en op school. Extra leuk bij thema dieren, thema winter of om kennis te maken met augmented reality.

Tips

– De app is geschikt voor iPad en iPhone en is gratis te downloaden.
– Deze app kan alleen worden gebruikt met het prentenboek ‘Boet de beer’.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail