Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

De zomer waarin ik in een caravan woonde

 
De zomer waarin ik in een caravan woonde Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkeling van leesvaardigheid
Ontwikkeling van luistervaardigheid
Ontwikkelen van woordenschat
Plezier beleven aan lezen

Doelgroep
Voor kinderen van 9-13 jaar - € 13,99 (hardcover)

Uitgeverij van Holkema & Warendorf | XS - Auteur Evelien Feltzer - 160 pagina's
De ouders van Juno kopen een camping in Drente, ze verhuist naar 'het einde van de wereld'. Hoe gaat ze dit overleven?

Inhoudelijk

De ouders van Juno hebben een camping in Drente gekocht. Nu moet ze dus verhuizen en dat terwijl ze naar groep 8 zou gaan op haar vertrouwde basisschool met haar vriendinnen om haar heen. Ze is net jarig geweest, maar ze wilde haar verjaardag niet vieren. Niet in deze caravan. Juno heeft al een dag meegedraaid in haar nieuwe klas. Haar nieuwe klasgenoten zijn aardig, maar lang niet zo cool als haar oude klasgenoten. Juno sluit zich het liefst hele dagen op in de caravan. Ze heeft dus ook nog niets gezien van de camping. Ze is van plan dit heel lang vol te gaan houden. Tot dat na vijf dagen er brand is bij de caravan rechts van hun. Daar woont Frieda. Ze roept snel haar vader en iedereen komt in actie. Terwijl haar vader die nacht druk is met alles regelen, is haar moeder niet thuis in verband met een reünie. Juno moet door de brand de caravan wel uit. Ze leert die nacht Dean kennen. Dean is bij zijn vader op de camping en verblijft daar altijd alle vakanties. Juno vindt Dean wel heel erg leuk! Wat haar ouders niet lukt, lukt Dean wel: Juno kennis laten maken met haar nieuwe omgeving en mensen. Zo ontdekt met ze samen met Dean de zweefmolen op de camping, haalt ze met hem een ijsje bij de lekkerste ijscoman, gaan ze samen naar het meer en zo nog veel meer. Haar ouders hebben voor Juno een houten huisje gekocht, bij de caravan. Zo heeft ze een eigen plek. Samen met Dean verft ze alles in mooie kleuren en maakt ze er haar plekje van. Wil je weten hoe het af gaat lopen met de vriendschap met Dean? Met het contact met haar ouders en met de camping? Lees dan snel zelf dit boek.

Mijn mening

Wat een fijn boek om te lezen! Een boek met veel herkenbare gevoelens voor kinderen van deze leeftijd. Want hoe ga je om met een nieuwe plek? Hoe lang kun je boos blijven en op jezelf blijven zonder mensen om je heen? Maar ook vriendschappen. Juno wil het liefst haar vrienden van de oude basisschool niet meer zien. Want dat maakt haar verdrietig. Ook zij leert hoe je hier mee om kunt leren gaan. En... gevoelens van iemand leuk vinden. Is het vriendschap of misschien wel meer?
Dit alles zit verweven in het verhaal zonder dat je er echt mee bezig bent. Er gebeurt veel en toch is het allemaal goed te volgen. De schrijfstijl is prettig en je komt snel in het verhaal. Een aanrader dus!

Tips

– Dit boek is te koop bij Bol.com
– En uiteraard ook te leen bij de plaatselijke bibliotheek.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail