Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Die niet

 
Die niet Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van woordenschat
Ontwikkelen van kennis over voorwerpen (eigenschappen, etc.)
Concentratie

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 3 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Raak het plaatje aan dat er niet bij hoort en verdien zo punten.

Inhoudelijk

De app bestaat uit vier levels, oplopend in moeilijkheid. Je kunt dus pas het volgende level spelen wanneer je de vorige goed gemaakt hebt. Onder de levels kun je nog kiezen uit rustig of snel spelen. Kies je voor rustig dan kun je zoveel fouten maken als je wilt. Je krijgt alleen niet zo veel punten. En bij elke fout gaan er punten af. Speel je snel, dan kun je wel veel punten verdienen. Hoe sneller, hoe meer punten. Heb je drie fouten gemaakt of speel je niet snel genoeg dan stopt het spel en moet je overnieuw beginnen. Maak een keuze en kies voor level 1. Er verschijnen drie foto's van voorwerpen in beeld. Welke past niet in her rijtje? Hoe moeilijker het level, hoe meer je ook na moet denken over het foute voorwerp. De foute voorwerpen kunnen een andere kleur hebben, geen groente maar fruit zijn, horen bij de winter in plaats van de zomer, etc. Bij de moeilijke levels moet je ook denken aan eigenschappen. Bijvoorbeeld: drie keer groente, alleen twee zijn koolsoorten, de andere is sla. Of drie keer verlichting, alleen is met batterijen de anderen niet. Heb je het level uitgespeeld dan kun je je naam in een lijst zetten. Hierin zie je ook de behaalde punten.
Heb je eenmaal alle levels uitgespeeld, dan blijft dat zo. Je kunt dus nu vrij spelen en kiezen welk level.

Mogelijkheden

In het hoofdmenu kun je kiezen uit vier levels. Ook het tempo bepaal je zelf: speel rustig of speel snel. Bovenaan kun je op het vraagteken drukken voor meer uitleg, de scorelijst bekijken en het geluid uit of aan zetten.

Mijn mening

Wat een leuke app voor kinderen. De app is rustig en werkt eenvoudig. Daarnaast bevat de app geen reclame, in-app-aankopen of linkjes naar internet of de App Store. Hiermee vind ik de app kindvriendelijk. Bij een goed antwoord wordt je beloond met verschillende vrolijke geluiden of woorden. Ook krijg je in beeld hoever je bent met het aantal opdrachten. Er is goed nagedacht over de opbouw. In het begin zie je het foute voorwerp sneller als bij een hogere level. Er moet over nagedacht worden. Een mooie app die goed ingezet kan worden op school of thuis.

Tips

Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen meegenieten van deze app.
– Geef deze app cadeau aan iemand.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail