Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Dr. Panda’s Kerstbus

 
Dr. Panda's Kerstbus Susan Spekschoor

Doel
Verkeersregels ontdekken en leren
Ontwikkeling van oog-hand coördinatie
Concentreren

Doelgroep
Voor kinderen van 3 tot 7 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

Speel de rol van bus chauffeur en zorg dat de vriendjes van Dr. Panda in deze winterse kerst sfeer bij de bushaltes opgehaald en weggebracht worden. Kijk wat er onderweg allemaal te ontdekken valt. De app bevat geen gesproken en geschreven taal.

Inhoudelijk

Daar komt de bus met Dr. Panda als buschauffeur. Neem zijn taak over en bestuur de bus. Zodra er een vriendje instapt mag je hem of haar een stoel aanwijzen. Dan kan de bus rijden. Rechts zie je een snelheidsmeter in beeld. Geef aan hoe hard jij wil rijden. Pas op voor de drempels! Bestuur de bus door met je vinger de bus aan te raken, schuif naar links of rechts. Wil je liever een beeld vanaf de chauffeurs kant? Klik dan rechtsboven op het stuur. Ontdek welke knopjes de bus van binnen heeft en wat ze allemaal kunnen. Onderweg kom je van alles tegen. Niet alleen dieren en vriendjes, maar ook drempels, zebrapaden, bruggen en een spoorwegovergang. Ontdek onderweg de regenboogtunnel. Bepaal zelf de route en kijk wat je allemaal onderweg kunt doen. Ga op zoek naar de vriendjes en geef ze een plekje in jouw bus.

Mogelijkheden

De app opent zich direct in het hoofdmenu. Hier vind je voor kinderen de play-button, button 'beoordeel ons' (link naar internet)en een button voor ouders. Maar ook kun je de andere apps van Dr. Panda bekijken en deze app beoordelen in de App Store. Om dit te kunnen doen moet er een opdracht uitgevoerd worden, bijvoorbeeld 'druk drie keer op het slot om door te gaan'. Vanaf het oudermenu heb je de mogelijkheid om een review achter te laten in de App Store, om je te registeren voor de nieuwsbrief, promoties aan of uit te zetten. Geluid en muziek kun je instellen en als laatste kun je de facebookpagina van Dr. Panda liken.

Mijn mening

Wat een sfeervolle kerst en winter app voor kinderen. De app is niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam. Wat doe je bij een zebrapad? En wat betekent een stopbord? Wat doe je als je bij een spoorwegovergang komt? Je kunt als bestuurder de weg goed overzien en het lijkt allemaal net echt voor kinderen. Je kunt niet van de weg raken, de app zorgt ervoor dat je bij te veel sturen toch op de weg blijft. De app bevat geen directe linkjes naar internet of naar de App Store. Tevens zit er geen reclame in, zeer kindvriendelijk dus. Echt een aanrader in de december maand!

Tips

– Bekijk hier meer apps voor Kerst
– Kijk hier voor een overzicht van alle apps van Dr. Panda’s
– Geef deze app cadeau aan iemand.
Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail