Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

Easter Spot

 
Easter Spot Susan Spekschoor

Doel
Zoek de verschillen

Doelgroep
Voor kinderen vanaf 3 jaar - Gratis (iPad & iPhone)

De app Easter Spot is een app waarbij je de verschillen tussen 2 afbeeldingen moet zoeken. De foto’s zijn in de Paassfeer. Denk aan: geverfde eieren, paashaas, mandje met eieren, etc.

Inhoudelijk

Wanneer je het spel start gaat de tijd lopen. Je krijgt te zien hoeveel verschillen je moet zoeken en hoeveel je er al hebt gevonden. Druk op één van de foto’s daar waar je het verschil ziet, als je het goed hebt gedaan verschijnt er een vierkant met een groene rand en een geluid. Is het het niet goed dan verschijnt er een rood kruisje en krijg je ’straftijd’ (+3 seconden). Heb je alle verschillen gevonden dan ga je automatisch door naar de volgende foto. Het aantal verschillen verandert per foto: 3 of 4. Na 5 foto’s is het spel afgelopen en krijg je de kans om het nog een keer te spelen en eventueel jouw gespeelde tijd te verbeteren. Voor jonge kinderen zal de speeltijd misschien een minder belangrijke rol spelen als bij de oudere kinderen.

Mijn mening

en klein nadeel bij deze gratis app Easter Spot is de reclame onderin. Mijn ervaring is dat de foto’s meer uitdaging bieden en er niet of nauwelijks op de reclamebalk gedrukt wordt. Een leuke app, met vrolijke en kleurrijke foto’s.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail