Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

 
 

EduMe

 
Edume lengte Susan Spekschoor

Doel
Ontwikkelen van rekenvaardigheid lengte
Ontwikkelen van rekenvaardigheid omtrek

Doelgroep
Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar - € 3,49 (iPad & iPhone)

Een reken app voor kinderen van groep 5, 6, 7 en 8. In deze app staat het oefenen met lengtematen en het uitrekenen van de omtrek centraal.

Inhoudelijk

Deze app bevat 9 oefeningen en een toets. De oefeningen bestaan uit 20 meerkeuze opdrachten. Heb je de vraag goed, dan kun je door naar de volgende. Heb je het niet goed, dan krijg je eerst het goede antwoord te zien. De vraag wordt herhaald en je krijgt nog een kans om de vraag te beantwoorden. Met één oefening kun je 1, 2 of 3 sterren halen. Afhankelijk van het aantal goede antwoorden. Aan het einde van de oefeningen krijg je een overzicht van het aantal behaalde sterren en een percentage score. Als je zou willen kun je de oefening nog een keer maken. De 9 oefeningen gaan over:
- Maten en eenheden
- Optellen en aftrekken met gelijke maten
- Afstand uitrekenen met gelijke lengtematen
- Maten omrekenen
- Maten omrekenen met afkortingen
- Optellen en aftrekken met verschillende maten
- Afstand uitrekenen met verschillende maten
- Omtrek uitrekenen van figuren
- Omtrek uitrekenen van moeilijke figuren
En de laatste is de toets. Deze toets is een herhaling van bovenstaande opdrachten. Je krijgt direct per vraag te zien of het antwoord goed is of wat het had moeten zijn.

Mogelijkheden

In het hoofdmen heb je de mogelijkheid om naar de 10 oefeningen te gaan. Dit kan door op de getallen van 1 tot en met 10 te drukken. wil je weten wat een oefening inhoudt, ga dan via de tekst button naar de oefeningen. Hier kun je ook zien hoeveel sterren je al hebt behaald. Aan de rechterkant zie je een lampje. Dit is een omrekentabel, van millimeter (mm) naar kilometer (km). En als laatste nog een informatie button. Hier vind je meer informatie over de andere apps van deze maker. De onderste balk kun je bedekken met een laag, zodat je tijdens het oefenen de knoppen niet aan kunt raken.

Mijn mening

Ik vind het een mooie reken app voor kinderen. Er is voldoende diversiteit aan oefeningen. Ik vind het een meerwaarde dat je direct kunt zien of het antwoord goed of fout is. Bij een fout antwoord komt, daar waar kan, ook een korte uitleg (som) in beeld. Bij de maten komen de verhoudingen niet altijd goed in beeld. Een kind moet zich wel voor kunnen stellen hoe een Eiffeltoren in het echt eruit ziet. Want op beeld is deze net zo lang als een kastanje blad van de vraag daarvoor. Ieder plaatje moet je dus op zich zelf bekijken en ook voor je kunnen zien. Voor een aantal kinderen zal 20 vragen veel zijn. Het zou fijn zijn wanneer je ziet bij welke vraag je bent en hoeveel je er nog moet. Dit zorgt voor duidelijkheid bij de kinderen. Nu weet je niet wanneer je (bijna) klaar bent.

Tips

– Kijk hier voor meer apps, te gebruiken bij rekenen
– Geef deze app cadeau aan iemand.
– Sluit de iPad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van deze app of samen spelen.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail